Creșteri salariale de la 1 ianuarie 2018

By

Începând cu prima zi a anului 2018, salariul minim brut pe economie ar urma să crească de la 1.450 de lei la 1.900 de lei, conform unui Proiect de hotărâre a Guvernului pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, ce a fost publicat de către Ministerul Muncii, însă acest lucru nu va determina o creștere similară a salariului net.

Spre exemplu, o persoană plătită în prezent cu salariul minim brut pe economie, respectiv 1.450 de lei, câștigă, de fapt, aproximativ 1.065 de lei. Începând cu anul viitor, conform prevederilor din proiectul de act normativ amintit mai sus, câștigul lunar brut va crește la 1.900 de lei, însă câștigul lunar net al unei persoane aflată în această situație va fi de 1.162 de lei.

Astfel, o creștere de 450 de lei a salariului brut va determina, de fapt, o creștere a câștigului net de doar aproximativ 97 de lei.

Pe de altă parte, vineri a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, astfel că, de la anul, CAS și CASS vor fi transferate în sarcina angajatului. În continuare, obligația de a calcula, reține și plăti la bugetul de stat a acestor contribuții îi va reveni angajatorului.

Poți descărca, în mod gratuit, calculatorul salariului net și contribuțiilor sociale aferente unui salariu brut lunar pe 2018 accesând : http://www.calculatorsalariu.ro/?action=calcs2&suma=4000&simulare-salariu-2018l

Sursa : avocatnet.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News