Cum să trecem peste o despărțire

By

După o despărțire poți avea două atitudini diferite: să încerci să repari lucrurile și să vă împăcați, sau să accepți despărțirea ca irevocabilă și să vrei să mergi mai departe cu viață ta (dacă ai putea).

Dacă optezi pentru prima variantă, e clar că nu poți încerca să îl sau să o convingi să vă împăcați cât timp ești slab(ă) și la pământ. Trebuie să faci asta de pe o poziție de putere. El sau ea trebuie să te vadă stăpân pe situație, nu disperat(ă).

În varianta a doua în care accepți că totul s-a încheiat și e clar pentru toată lumea că nu mai este cale de întoarcere, atunci trebuie să-ți schimbi cât mai rapid starea de spirit proastă care nu te ajută cu nimic, ci doar te blochează sau te deprimă.

Cand suntem deprimați (triști, dezamăgiți), la un moment dat ne săturăm de această stare (pentru că ne simțim slabi) și ne înfuriem din cauza situației (devenim frustrați, hotărâți să ieșim din ea). Pe moment simțim puțină putere și autoritate dată de furie, apoi ne plictisim să fim furioși și revenim la starea depresiva
Este posibil să te înfurii când te vezi în starea aceea în care probabil nu te recunoști și nu ești tu. Ori poate îți va stârni un plâns eliberator de tensiune, sau un plâns de neputință. Orice ar fi, este un exercițiu bun care te pune față în față cu tine.

Pentru că nu vei depăși criza interioară cu adevărat dacă nu treci prin ea și dacă nu o înfrunți. Indiferent că asta va însemna lacrimi purificatoare, mânie sau lovit pernele cu pumnii. Tensiunea trebuie eliberată ca să te poți liniști și să poți redeveni tu.

Nici măcar despărțirea în sine nu este atât de greu de suportat ca starea emoțională și golul pe care îl simți după aceea. La fel ca în timpul unei depresii, ai da orice să te simți mai bine, să poți reanaliza la rece evenimentele și discuțiile recente și să găsești o cale de a-ți reveni cât mai repede.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News