I-au spus fetițele în parc că nu se joacă și nu vor să fie prietene cu ea pentru că e neagră. Nicio mamă nu ar vrea să treacă prin așa ceva! Majda Aboulumosha a reacționat imediat

By

Jacqueline, fetița prezentatoarei TV de la Antena Stars, a fost în parc cu bunica sa, însă a avut parte de o dezamăgire din partea copiilor aflați la locul de joacă. Majda a povestit pe una dintre rețelele de socializare cum fetița ei a fost victima rasismului.

“Am o rugăminte la voi La voi adulții, părinții! Să învățati copiii de când sunt mici de ce suntem pe pământul ăsta atât de diferiți, de ce a lăsat Dumnezeu atât de multe culori pe pământ.

Am învățat-o de când era mică pe Jacqueline să știe să-și facă singură prieteni. Venea la mine și îmi spunea că vrea să se joace și ea cu x sau y și am vrut s-o fac independentă, să învețe să lupte pentru ce vrea, să se ducă să se descurce și i-am promis că eu voi fi în spatele ei și o s-o susțin dacă are nevoie de mine, și așa făcea, se ducea și întreba copiii dacă se joacă cu ea, sau își lua o jucărie cu ea și făceau schimb.

De câte ori primea câte un refuz, îi spuneam că unii oameni nu sunt pregătiți să se joace, dar e important să nu renunțe și să caute joaca întotdeauna. Știu că trebuie să facă față și dezamăgirilor, că așa e în viață. Dar mi-am dorit mereu să facă față cu zâmbetul pe buze, să se bucure de lucruri mici, să descopere și știe că fiecare om e special prin felul lui și să aducă mereu bucurie în viața ei.

Azi m-a sunat mama și mi-a spus că Jacqueline s-a dus așa cum se duce ea de fiecare dată în parc și întreabă:
– Vreți să fim prietene? Vreți să ne jucăm?
Răspunsul fetițelor a fost:
– Nu, că ești neagră!

S-a întors la mama, dezamăgită, dar în sufletul ei știa că fetițele nu erau pregătite de joacă și ea e specială, așa cum i-am zis mereu. Numai că în sufletul meu e tristețe, dezamăgire. Când vine vorba despre copilul meu totul se schimbă, pentru mine ea e totul. Copiii sunt puri, sunt nevinovați.

Noi adulții avem responsabilitatea să-i formăm de mici. I-am spus așa:

Mami, o salată e mai frumoasă și îți vine s-o mănânci când are multe culori în ea, nu?! Curcubeul apare după ploaie și e plin de culori și reprezintă speranța, nu?! Dumnezeu ne-a lăsat atât de diferiți să învățăm ce e iubirea, acceptarea, speranța. Iubirea nu are culoare, sunet, vedere, iubirea doar se simte. Așa că orice om pe Pământ e special prin ce reușește să transmită.

Atât vă rog, să învățați copiii de mici ce înseamnă iubirea, diferențele, culorile nu doar pe hârtie! Vă mulțumesc! Vă doresc să simțiți iubirea cu adevărat, să fiți buni și să vă bucurați de micile plăceri!”, este mesajul transmis de vedetă, după ce fetița ei a fost victima rasismului

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News