Topirea completă a gheții de la poli va schimba radical planeta! Uite ce se întâmplă cu România, specialiștii au făcut anunțul

By

Încâlzirea globală va duce la topirea completă a gheții de pe Terra.

Dacă autoritățile nu vor lua măsurile necesare pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, clima se va încălzi foarte mult și toată gheața care există la poli și pe crestele montane se va topi. Implicit, acest lucru va duce la o creștere a nivelului mărilor cu aproximativ 65 de metri, potrivit experților.

Cei de la National Geographic au realizat o hartă care ilustrează cum va arăta planeta noastră atunci când gheața care există se va topi.

Imaginile sunt tulburătoare, pentru că multe țări vor ajunge sub ape, iar linia de coastă se va schimba dramatic. Când planeta noastră va rămâne fără gheață, temperatura medie la nivel global va fi de 26 de grade Celsius, față de 14, 4 grade, cât este acum.

Când toată gheața se va topi, continentele vor arăta foarte diferit.

Astfel, Florida va dispărea sub ape, iar Central Valley va deveni un gol uriaș.

În America de Sud, apele vor șterge de pe fața pământului Buenos Aires, zona de coastă din Uruguay și cea mai mare parte din prezentul Paraguay.

Africa va fi mai puțin afectată de acest fenomen, comparativ cu alte continente. Totuși, nordul Egiptului va fi inundat de Marea Mediterană.

Cele mai dramatice schimbări vor avea loc în Europa. Veneția și Londra vor ajunge complet sub ape, la fel și Olanda și Danemarca.

 

 

Marea Neagră și Marea Caspică se vor uni cu Marea Mediterană, iar estul și sudul României vor fi acoperite de ape.

În Asia, inundațiile vor afecta zone locuite acum de peste 700 de milioane de oameni, din China, Bangladesh și India.

Conform studiului realizat, topirea completă a gheții de pe Pământ ar putea avea loc peste 5.000 de ani, dacă se menține ritmult actual de încălzire a climei.

 

Sursa: yoda.ro 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News