Impozitarea pensiilor speciale, atacata la CCR chiar de Avocatul Poporului: „Beneficiarii de pensii speciale sunt discriminati”

By

Renate Weber (ALDE),Avocatul Poporului, a atacat la Curtea Constitutionala legea privind impozitarea cu pana la 85% a tuturor pensiilor speciale din Romania.

Renate Weber a specificat ca a facut acest demers deoarece beneficiarii de pensii speciale sunt discriminati.

”Este vorba de o impozitare, chiar daca legea vorbeste de o taxare. In realitate suntem in fata unui impozit, ba mai mult, a unei duble impozitari. Pensiile de serviciu de peste 2.000 de lei sunt deja impozitate cu 10%, iar taxarea introdusa de lege se adauga peste acea impozitare. Pe de alta parte, am considerat ca sunt incalcate doua articole din Constitutie, articoul 16 si articolul 56. Orice stat are dreptul sa isi stabileasca sistemul de impozitare, dar acesta trebuie sa fie nediscriminatoriu. Aici, pensionarii care primesc pensii de serviciu sunt discriminati”, a declarat Renate Weber, potrivri G4Media

”Suntem, de fapt, in fata unei mari ipocrizii, pentru ca din toate luarile de cuvant de ieri, atat din partea politicienilor, cat si din partea jurnalistilor, toata lumea astepta sa vada ce spune CCR. De parca toti stiau ca e o problema neconstitutionala, dar asteptau din partea Curtii sa spuna asta”, a mai spus Avocatul Poporului.

Parlamentul a decis miercuri impozitarea tuturor pensiilor speciale cu pana la 85%. Proiectul a fost votat aproape in unanimitate de deputati.

Au fost inregistrate 307 de voturi „pentru” si unul ‘impotriva’.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News