„Mă numesc Maria, am 53 de ani, sunt căsătorită de 32 de ani, dar soțul meu și-a găsit o amantă mai tânără chiar decât fiicele noastre”

By

Bună Adela,
Mă numesc Maria, am 53 de ani, sunt căsătorită de 32 ani cu soţul meu şi am două fete care nu mai locuiesc cu noi.

Timp de 15 ani, relaţia mea cu soţul a fost frumoasă, binentales cu mici probleme, ca în orice familie. În anul 1995, datorită unui împrumut la bancă, am pierdut apartamrntul în care locuiam. Cu doi copii mici, am fost nevoiţi să ne mutăm la părinţi mei. Trei ani mai târziu, soţul meu a plecat în Franţa, după care am plecat şi eu, lăsând fetele cu părinţii mei. Am muncit amândoi timp de doi ani şi am reuşit să cumpărăm o casă.

Casa pe care am cumpărat era departe de părinţii mei şi am fost nevoită să îmi las soţul singur în Franţa, iar eu să rămân cu fetele în România. În tot acest timp vorbeam la telefon şi ne vedeam la câteva luni.

În acest timp, în viaţa soţului mea a apărut o femeie, una care a făcut din el un om care nu se mai controla. Vorbea urat chiar şi cu fetele, nu vroia să mai mergem la el. Pentru mine şi pentru fiica mea cea mică (care îl iubeşte şi acum foarte mult pe soţul meu) a fost un şoc. Am decăzut psihic, nu mai mâncam, nu mai dormeam, viaţa mea era un vis din care nu mă mai puteam trezi.

Anii au trecut, eu mi-am găsit un job şi încet, încet uitam prin ce am trecut. Într-o zi, soţul meu a rămas fără slujbă, fără bani şi a rugat fetele să îl primim acasă.

L-am primit, l-am iertat, dar el tot a continuat să mă însele. De fiecare dată aflam, pentru că nu ştia să ascundă relaţiile extraconjugale pe care le avea.

Apoi s-a cuminţit câţiva ani, până a plecat în Africa, unde bineînteles că a găsit una de 24 ani, mai mică decât fiicele lui. Acum lucrează în Franţa, vine acasă lunar, dar are altă amanta mai mică cu 20 ani ca el. Chiar dacă am aflat, el neagă că are această relaţie.

Te rog, dragă Adela, spune-mi ce să fac?

Adela răspunde:

Dragă Maria,
Tu de fapt ai nevoie de cineva care să te asigure că, dacă ai lua hotărârea să te desparți de el, o să fie bine. Ți-e frică să te arunci în necunoscut, să o iei de la zero. Adevărul este că nimeni nu îți poate da o asemenea asigurare, oricât de mult și-ar dori – decât, poate, dacă ar avea puterea paranormală de a vedea în viitor, ca să-ți spună sigur ce se va petrece. Tu și numai tu ești singura care știi ce-i în sufletul tău.

După atâția ani în care ți-a fost infidel, acestui soț îi convine să știe că tu ești acolo, când el se întoarce acasă. Tu, însă, ești nefericită. Dacă fetele nu mai locuiesc cu voi și nu mai au nevoie de protecția unei familii formată din mamă și tată, atunci tu te poți considera o femeie liberă. Întrebarea este: ai puterea să o iei de la zero? Simți în tine motivația de a lupta să te reinventezi? Dacă eziți, înseamnă că nu a venit încă momentul pentru asta. Dacă, însă, rămâi în aceeași situație, știi ce te așteaptă: acest bărbat care te înșală și te minte.

Când o să-ți ajungă cuțitul la os, o să sari ca arsă și n-o să mai suporți nicio secundă să mai stai cu el sub același acoperiș. Dincolo de speculații, poți să stai de vorbă cu un avocat de divorțuri și să afli ce ar însemna, din punct de vedere concret, o despărțire reală între voi. Cum s-ar împărți bunurile voastre la partaj, cu ce ai rămâne – ca să poți să-ți faci planuri de viitor. Așa cum ai muncit toată viața, poți continua să muncești, dar măcar știi că ești liberă și stăpână pe viața ta, fără să te mai umilească nimeni.

Sursa: libertatea.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News