Monica Pop, declarații dure despre situația din România la momentul actual

By

Medicul Monica Pop a făcut dezvăluiri uluitoare despre sistemul sanitar românesc și a criticat aspru modul în care sunt declarate decesele din cauza Covid-19. Ea susține că există o diferență majoră între persoanele decedate cu Covid-19 și cele decedate din cauza Covid-19 și acest aspect ar trebui luat în considerare de autorități.

Monica Pop, declarații dure despre situația din România la momentul actual

Medicul oftalmolog a răbufnit în direct la tv pentru că un mai suportă inciuna în care, susține ea, ne țin autoritățile. Aceasta a subliniat diferența între persoanele care mor din diferite cauze și ies totodată pozitive la testul de coronavirus și cele care mor exclusiv din cauza acestui nou virus. Monica Pop este convinsă că cifrele prezentate de autorități nu sunt corecte.

“Dacă pe un bolnav COVID asimptomatic l-a lovit trenul, ți se pare normal să spui că a murit din cauza noului coronavirus? N-are nicio legătură. Și așa s-a întâmplat să… numărul nu e corect. Sunt reclamații de la oameni care au spus că părinții lor nu au avut nicio legătură cu nimic, au murit, iar pe certificatul de deces asta scrie, COVID.

Categoric sunt și derapaje de genul ăsta. Nu spun că toate. Oamenii au trimis poze după certificat. Și eu spun să vă interesați că numărul de morți e mult mai mare pe care îl spune domnul președinte, care e foarte delicat și vrea să împarte și capra și varza”, a spus medicul, potrivit Antena 3.

Medicul a tras un semnal de alarmă și cu privire la persoanele cu boli cornice car enu au primit îngrijirea corespunzătoare în această perioadă. Ea a precizat că are exemplu clare de persoane foarte tinere care au decedat pentru că nu au avut parte de act medical și nu au fost tratate corspunzător pentru afecțiunile cronice pe care le aveau.

”Din păcate, cu numărul ăsta nu se poate, pentru că a fost o discriminare foarte mare. Pacientul e pacient, indiferent de boala lui. Eu știu foarte bine, și din postura de medic, și din cea de pacient, că pacienții cronici nu au avut posibilitatea să se adreseze nicăieri.

Din păcate, unii cronici s-au transofrmat în acuți. Să nu zicem de ordinul dat de DSU în care scrie foarte clar să facem la cronici nici măcar consultații, și uite așa oamenii au murit. Și pot să dau exemple chiar acum, de oameni foarte tineri, care și-au pierdut viața pentru că n-au primit act medical.

S-a încălcat îngrozitor Constituția. Pentru că dreptul la sănătate este garantat acolo și nu e vreun amendament. Ei au plătit asigurări de sănătate și perioada aceea unde nu s-a putut beneficia de așa ceva”, a concluzionat Monica Pop.

Nu este prima dată când medicul oftalomolog Monica Pop aduce acuzații dure sistemului sanitar românesc. Ea a mai făcut declarații acide pe parcursul pandemiei de coronavirus și a criticat multe dintre deciziile luate de autorități.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News