Nu mai cumpăra pâine din comerț! Învață să faci turte coapte în ceaun, ca la bunica acasă!

By

Cine nu-și aduce aminte de vremea copilăriei când bunica ne aștepta cu brațele deschise, dar și cu turte calde preparate cu drag pe plită. Astăzi, chiar dacă mulți dintre noi nu mai avem sobă, putem folosi ceaunul de mămăligă pentru a le coace, iar rezultatul este garantat.

Iată de ce ai nevoie ca să faci turte coapte în ceaun ca la bunica acasă!

Ingrediente:
1 kg făină albă sau integrală (după preferinţele fiecăruia)
puţină sare
40 gr drojdie proaspătă
seminţe de chimen (opţional)
2 linguri ulei (de floarea-soarelui sau de măsline)
nişte apă călduţă

Mod de preparare:

1. Cerne făină într-un lighean mai mare şi fă o gaură în ea.
2. Dizolvă drojdia în apă călduţă. Adaugă şi 2-3 linguri de făină şi las-o departe până la 15 minute.
3. Toarn-o apoi în mijlocul făinii. Presară şi seminţele de chimen.
4. După ce amesteci bine cu o lingură, pune uleiul. În cazul în care aluatul e prea moale, mai adaugă făină.
5. Frământă aluatul câteva minute, apoi acoperă-l cu un prosop curat şi pune-l într-un loc călduţ.
6. După vreo ora, timp în care şi-a dublat volumul, împarte-l în mai multe bucăţi.
7. Trece cu sucitorul peste fiecare bucată, apoi pune turtele la copt în ceaunul încins. Acesta trebuie uns cu foarte puţin ulei în prealabil.
8. Coace turtele la foc mic, pentru a se pătrunde cât mai bine. Că să le menţii moi şi pufoase timp îndelungat, înveleşte-le cu un prosop după ce s-au răcit.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News