Un român s-a căsătorit pe internet cu o siriancă pe care nu a întâlnit-o niciodată, motivul pentru care a luat-o de soție e incredibil: „Nu au mai rămas…”

By

Un nou trend pare să apară printre femeile din Siria. Nu numai că acestea își caută iubirea pe internet, dar au început și să se căsătorească online, asta fiind singura lor șansă de a-și întemeia o familie în viitorul apropiat. De ce? „Nu au mai rămas bărbaţi în Siria”, spun femeile din ţară.

„Sunt căsătorită cu un bărbat pe care nu l-am întâlnit niciodată. Este aproape de două ori mai mare ca mine, are două fete adolescente şi trăieşte în România”, a declarat pentru Albawaba News Zainab, o tânără de 28 de ani.

„De peste şapte luni aştept să îmi primesc viza pentru a fi împreună cu soţul meu”, a mai spus femeia.

„Nu mai există tineri rămaşi în Siria, aşa că aceasta este singura mea şansă să întemeiez o familie şi să plec şi să devin cetăţean al unei ţări europene. Nu am niciun viitor aici, cel puţin această căsătorie îmi oferă o speranţă”, a adăugat ea.

Zainab și soțul ei, Imran, s-au cunoscut pe Facebook, apoi au vorbit pe WhatsApp și pe Skype timp de o lună, înainte de a decide să se căsătorească și să înainteze actele pentru ca ea să imigreze în țara noastră.

Căsătoriile prin împuterniciţi sau prin Skype au devenit foarte populare în Siria începând cu 2011, anul când a izbucnit războiul în Tara, potrivit hotnews.ro. Se pare că acest tip de mariaje reprezintă 54% din căsătoriile din Siria, cel puțin așa pretinde judecătorul Mahmoud Al-Maarawi, şeful instanţei religioase ce supervizează emiterea de documente civile pentru musulmanii sirieni.

Unele tinere preferă să se căsătorească prin Skype, ceremonie în cadrul căreia participă un notar, mireasa, mirele, părinții și martori. După ceremonie, soția sau un avocat ia contractul pentru a-l înregistra la tribunal, după legalizarea lui se poate începe lucrul la actele de emigrare.

Legea permite trimiterea unui împuternicit pentru o căsătorie prin intemediar, a explicat Al-Maarawi.

Oricine din Siria sau din afara ţării poate fie să trimită o împuternicire către o persoană de încredere, fie să numească un avocat să realizeze un contract de căsătorie cu o femeie sau cu tutorele ei legal, potrivit stirileprotv.ro.

Sursa: stirileprotv.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News