One of the most important features of a house or an apartment unit is the balcony. It is certainly an attractive feature that will...
Read More
By Author
Most Views
Fiți foarte atenți! Dacă se formează spumă în timp ce fierbe carnea…
De regulă noi punem carnea pe foc şi, atunci când apa începe să fiarbă, imediat înlăturăm spuma care se formează. Această spumă nu reprezintă altceva decât proteine supuse procesului de coagulare.
Atunci când carnea este pusă la fiert iniţial în apă rece, aceste proteine, dar şi sărurile minerale, se dizolvă apă. În cazul în care carnea e pusă deodată în apa clocotită, ele rămân predominant în carne.
Astfel, dacă aveţi nevoie de un bulion gustos, vă recomandăm să puneţi carnea la fiert iniţial în apă rece. Dar dacă veţi folosi doar carnea, puneţi-o direct în apă fierbinte. Şi nu vă grăbiţi să înlăturaţi spuma, căci ea conţine valoare nutritivă pe care o transmite bulionului.
Apropo, ca spuma să nu vă țină în suspans, puneţi în vasul în care fierbe carnea o ceapă. În acest fel spuma nu se va mai ridica la suprafaţă.
De asemenea atrageţi atenţia dacă spuma este deschisă sau închisă la culoare. Cea de culoare închisă conţine celule de sânge şi trebuie înlăturată.
Iată şi alte câteva secrete de pregătire a unei zemi gustoase:
1. Dacă din întâmplare aţi pus prea multă sare în bulion, adăugaţi pentru câteva minute un pumn de orez înfăşat în tifon.
2. Dacă veţi fierbe carnea la foc mic, bulionul va fi mai gustos, iar dacă o veţi face la foc mare, un gust mai pronunţat va avea carnea.
3. Sarea se adaugă în zeama de carne cu o jumătate de oră înainte de a fi gata, în cea de peşte – la începutul fierberii, în cazul ciupercilor – cu doar câteva minute înainte de a fi gata.
4. Dacă spuma s-a lăsat la fundul vasului, turnaţi o cană de apă rece, iar după ce aceasta se va ridica la suprafaţă ea trebuie înlăturată.
5. Reţineţi că apa rece adăugat în vas înrăutăţeşte gustul bulionului, iar apa clocotită nu.
6. Fiertura din coji de ceapă nu doar colorează bulionul, dar îl și face mai nutritiv.
7. Gustul bulionului de carne va deveni și mai intens dacă la sfârșitul fierberii veți adăuga usturoi pisat.
8. Scoateți frunza de dafină din zeamă, imediat ce aceasta este gata.
9. După fierbere, bulionul de pește se lasă 20 de minute înainte să fie strecurat.
10. Dacă veți adăuga făină prăjită în zeamă, atunci aceasta va ieși mai consistentăm, în plus nu se va distruge vitamina C.
Sursa: perfect-ask.com
Preview post
Soțul are o amantă dar răzbunarea nevestei l-a lovit de nicăieri și l-a făcut să regrete totul: ,,Soțului meu iubit: înainte să te întorci din călătoria ta în străinătate, am vrut să te anunț despre un mic accident avut la…” Ce a făcut femeia
Next post„Mergeam în armată la soțul meu, cu fiica mea de 3 luni și cu soacra, cu trenul din Focșani-Ploiești. În tren copilul plângea, eu am scos sânul să o alăptez, fără să realizez că era strâns de sutien. În fața mea, pe bancă, era un domn din cadrul armatei. L-am…” Continuarea te lasă fără cuvinte!
You may also like
Record de infectări în România 25 iunie- 460 de cazuri noi de coronavirus Pandemia de coronavirus a provocat multe pagube și continuă să afecteze...
Read More
Se reiau slujbele în interiorul bisericilor. Anunțul făcut de Ludovic Orban De la 15 mai, starea de urgență a fost înlocuită cu starea de...
Read More
Adi Rus, soțul Vlăduței Lupău, a anunțat că se desparte de echipa de fotbal CFR Cluj, la care a activat în ultimii doi ani...
Read More
Uite cum se vede averea lui Becali din elicopter! Și-a clădit un imperiu imens, iar un celebru restaurant american i-a plătit 2 milioane de...
Read More
El e prezentatorul care castiga mai mult decat Andreea Esca! Dragos Patraru este prezentatorul care castiga mai mult decat Andreea Esca. Dragos Patraru realizeaza...
Read More
A fost momentul adevărului, marți seară, la emisiunea „Acces Direct”! Viorel și amantul Marian au fost supuși testului poligraf, în direct! Mai întâi, a...
Read More
Hot News
One of the most important features of a house or an apartment unit is the balcony. It is certainly...
Organizarea unei înmormântări nu este ușoară, mai ales în zonele rurale, unde locuitorii obișnuiesc să respecte o multitudine de...
Au trecut mai bine de 40 de ani de când interpreta de muzică populară s-a stins din viață. Pe...
Runele au fost prezentate în cadrul emisiunii online realizată de Cătălina Porumbel în fiecare sâmbătă. Rune 30 ianuarie –...
La masă, în ajunul Crăciunului, fiica de 14 ani, cu lacrimi în ochi: – Nu mai sunt fecioară! Tatăl,...