BREAKING! Se deschid bisericile. Anunțul premierului Ludovic Orban

By

Se reiau slujbele în interiorul bisericilor. Anunțul făcut de Ludovic Orban

De la 15 mai, starea de urgență a fost înlocuită cu starea de alertă. Aceasta a fost valabilă 30 de zile, iar azi, 16 iunie, va fi adoptată din nou de Guvern. Aceasta va merge, apoi, spre promulgare în Parlament. Gurvernul s-a reunit azi, 16 iunie, de la 12:30, pentru a decide prelungirea stării de alertă, respectiv pe ce perioadă mai pot fi menţinute măsurile speciale. PSD a anunțaț că se va opune acestei prelungiri și, de asemenea, a impus mai multe condiții, printre care și reluarea slujbelor în interiorul bisericii. Drept urmare, Guvernul a decis azi să le permită credincioșilor să participe la slujbe ca înainte de pandemie, dar cu respectarea unor măsuri stricte.

Se reiau slujbele în interiorul bisericilor. Anunțul făcut de Ludovic Orban

În urma ședinței de azi, Orban a declarat că slujbele vor fi din nou efectuate în interiorul bisericilor. El a precizat că Guvernul a fost aspru criticat pentru deschiderea sălilor pentru jocurile de noroc. Ceea ce nu au înțeles acuzatorii este că dintre acestea fac parte și loteria și altele care se desfășoară în baza legii. În plus, pentru această redeschidere au fost efectuate analize pentru a descoperi riscurile epidemiologice. De asemenea, el a declarat că bisericile nu au fost nici până acum închise, doar că nu a fost permis accesul credincioșilor în incinta acestora.

„Față de situația existentă până în momentul de față, am luat decizia de a face un nou pas în relaxare. În plus față de decizia de vineri, am luat decizia de a permite de oficierea de sllujbe și în interiorul bisericilor. A fost o adevărată campanie împotriva noastră că dăm drumul la păcănele. Ce nu înțeleg cei care ne critică doar ca să se afle în treabă este că măsurile pe care le-am luat au avut la bază analizele de riscuri epidemiologice.”, a declarat premierul.

PSD nu susține prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, ci acceptă o prelungire de doar 15 zile. De asemenea, ei cer și deschiderea restaurantelor, dar și a teatrelor și spitalelor pentru cardiaci. În cazul în care Guvernul nu le va aproba, social-democrații vor veni cu un proiect de lege prin care să-l forţeze să le deschidă. Orban a precizat că este dificilă păstrarea distanțării sociale în anumite medii sau respectarea unor măsuri de prevenire, ceea ce face necesară menținerea unei atitudini resposabile, având în vedere că virusul încă reprezintă o amenințare.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News