Bucurie mare pentru români! Nelu Tătaru tocmai a făcut un nou anunț! Se va întâmpla DE LA 15 IUNIE

By

Nelu Tătaru face anunțuri despre redeschiderea plajelor: Am putea deschide plajele la 15 iunie

Nelu Tătaru a făcut noi declarații despre măsurile de relaxare. Ministrul Sănătății a declarat marți, 26 mai că nu se vor fi instituite noi măsuri de restricție contra coronavirusului. Totuși, dacă numărul cazurilor zilnice va continua să scadă, executivul ia în calcul o nouă măsură de relaxare prin deschiderea teraselor de la 1 iunie și chiar a plajelor de la 15 iunie.

Nelu Tătaru face anunțuri despre redeschiderea plajelor: Am putea deschide plajele la 15 iunie

Nelu Tătaru a vorbit despre impunerea de noi restricții care este destul de improbabilă. Se gestionează și se evaluează rezultatele fiecărei zile pentru a vedea trendul, dacă ne aflăm în declin sau nu. Am avut deja vârful pandemiei, deci ne așteptăm să scăpăm de virus în curând.

Dacă duminică am avut 213 cazuri noi, iar luni 213 cazuri noi. Partea bună este că numărul persoanelor internate la terapia intensivă a scăzut, deci ne putem afla pe un trend de declin al pandemiei. Nelu Tătaru a declarat următoarele:

„Deocamdată nu se pune problema (impunerii de noi restricţii – n. red.), noi gestionăm și evaluăm rezultatele fiecărei zile. Duminică am avut 213 cazuri noi, luni tot 213. În schimb, a scăzut numărul persoanelor internate la terapie intensivă – 177. Încă suntem în perioada în care evaluăm weekendul trecut, de la prima perioadă de relaxare, urmând ca de poimâine (miercuri – n.r.) să evaluăm și să gestionăm zilele care au urmat. Suntem într-o perioadă de relaxare, în care sunt respectate poate mai puțin unele reguli de distanțare sau purtarea măștii în anumite incinte, în mijloacele de transport în comun sau la locul de muncă și ne vom adapta după fiecare zi”.

Dacă pandemia va evolua favorabil se vor introduce măsuri noi de relaxare cum ar fi deschiderea teraselor.

„În condițiile în care vom avea un număr de cazuri în scădere, de la o zi la alta, ne gândim la o altă perioadă de relaxare, de exemplu, deschiderea teraselor de la 1 iunie. De la 15 iunie, ne gândim la deschiderea plajelor”, a explicat Nelu Tătaru pentru B1 TV.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News