Nelu Tătaru avertizează: Ce restricții vor fi impuse după creșterea numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus

By

După a cincea zi în care numărul de cazuri noi de îmbolnăvire din țara noastră a fost de peste 300 de pacienți, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a tras un semnal de alarmă și a avertizat că anumite focare, localități sau zone din România vor fi restricționate pentru ca coronavirusul să nu se mai transmită.

Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă

Nelu Tătaru a explicat că până acum am avut trei valuri de relaxare, pentru că condițiile existente permiteau acest lucru, dar dacă numărul de cazuri continuă să crească, se vor impune iarăși restricții. Asta pentru că numărul de cazuri în creștere nu înseamnă altceva decât faptul că regulile nu au mai fost respectate.

Începând cu 15 mai, am avut trei perioade de relaxare. Odată cu aceste măsuri de relaxare era previzibilă o creștere a numărului de cazuri de la o zi, la alta. Ultima săptămână vine cu cinci zile de creșteri peste, în contextul în care am avut pe 15 (n.r – iunie) a treia zi cu măsuri de relaxare. Repet, fiecare măsură de relaxare a fost însoțită și de un cadru al unor norme de aplicare în vederea desfășurării și funcționării unor măsuri de relaxare. Că au fost activități economice sau nu, aceste norme trebuie respectate în continuare, atât de cei care desfășoară activitatea economică relaxată, cât și de populația civilă, care trebuie să respecte regulile de igienă, precum și distanțarea fizică”, a declarat Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății a vorbit și despre faptul că acum este gestionată această creștere, care era, totuși, una așteptată. Totodată, Nelu Tătaru a spus că se așteaptă ca în următoarea săptămână să crească, din nou, numărul de cazuri noi înregistrate.

 „Gestionăm, în acest moment, această creștere, care este o creștere progresivă, chiar dacă eram pe o pantă descendentă. Avem o săptămână jumătate când suntem pe un platou, am început cu 196 de cazuri și apoi, constant, alternând cu 200 de cazuri, am ajuns la 300-330 până în 345”, a spus acesta.

Ce se va întâmpla după creșterea numărului de cazuri

Nelu Tătaru a explicat că dacă regulile de igienă, de distanțare socială și purtarea măștii nu se vor mai respecta, este inevitabil ca numărul de cazuri să nu crească și răspândirea virusului se va face prin transmiterea comunitară.

Urmează o săptămână în care gestionăm și vom avea încă o creștere a numărului de cazuri. Cât timp nu vom păstra aceste reguli, vom avea o transmitere comunitară accentuată, iar transmiterea comunitară va atrage după sine și niște reguli în care să putem restricționa anumite focare, anumite zone sau anumite localități”, a adăugat Tătaru.

Duminică au fost anunțate 315 cazuri noi și 12 decese provocate de noul coronavirus. În total, în țara noastră au fost descoperite 24.045  de cazuri.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News