Statul dă bani românilor începând din iunie. Cum poți beneficia de acest ajutor

By

Pandemia de coronavirus a provocat numeroase pagube în rândul oamenilor. În plus, a afectat și mai multe domenii precum învățământul, sistemul sanitar, sau turismul. Dintre aceste domenii, economia a fost pusă greu la încercare de această situație. Drept urmare, mulți oameni și-au pierdut locurile de muncă și unii dintre ei au sunt încă în șomaj tehnic. În acest sens, Guvernul pregătește o modalitate de a-i sprijini financiar pe românii aflați în impas din cauza pandemiei.

Statul dă bani românilor începând din iunie. Cum poți beneficia de acest ajutor

Executivul vine în ajutorul românilor afectați de pandemie și le-ar putea oferi șansa de a lucru din nou.  O ordonanță adoptată recent de Guvernul român, Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 92/2020, are în vedere aplicarea unor noi serii de măsuri de ajutor financiar. Astfel, de acest ajutor ar putea beneficia companiile care decid să angajeze până la sfârșitul anului mai multe persoane dintre cele care au rămas fără loc de muncă atât în timpul stării de urgență, cât și în starea de alertă.

Persoanele vizate în proiect sunt cele de peste 50 de ani, care ar urma să fie reintegrate în câmpul muncii. Companiile pot primi bani și dacă angajează, de asemenea, tineri șomeri cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani. Astfel, mai multe persoane care și-au pierdut locurile de muncă în această perioadă vor fi scoase din impas. Acestea ajutoare nu sunt încă disponibile, dar se fac demersuri în acest sens.

Condiții pentru a beneficia de ajutor

În cazul persoanelor de peste 50 de ani, acestea trebuie să fi fost concediate din motive neimputabile lor pe perioada stării de urgență sau alertă. În ceea ce-i privește pe cei tineri, nu au fost impuse condiții speciale care să fie respectate. Suma primită de companii pentru fiecare persoană angajată din respectivele categorii  este de 50% din salariul brut, dar nu mai mult de 2.500 de lei.

„Angajatorii care în perioada 1 iunie 2020-31 decembrie 2020 încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, persoane în vârstă de peste 50 de ani ale căror raporturi de muncă au încetat din motive neimputabile lor/ persoane cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani înregistrați ca șomeri în evidența agențiilor pentru ocuparea forței de muncă județene, respectiv a municipiului București (…) primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din această categorie, 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 lei.”, este prevăzut în  ordonanță.

2 Comments
  1. barbu beateice 4 ani ago
    Reply

    sunt in somaj techei cum pot sa benefice de ajutor

  2. beatrice petruta 4 ani ago
    Reply

    cum pot sa benefice de ajutor

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News