Românii nu vor mai sta în izolare dacă vin din aceste țări. Vești bune pentru turiștii români

By

Românii care merg la mare în Bulgaria sau Grecia nu trebuie să mai stea 14 zile în izolare la întoarcerea în țară

Românii au liber pentru a merge la mare atât în țară, cât și în alte țări. Totuși, dacă alegi să îți petreci vacanța în străinătate ar trebui să îți petreci două săptămâni în izolare la întoarcerea în țară.

Vacanța din Bulgaria și Grecia, fără intrare în izolare pentru 14 zile

Această măsură este posibil să dispară, potrivit unor surse din PNL. Liberalii au discutat despre posibilitatea de a nu mai intra în izolare cei care se întorc din vacanță din aceste două țări.

Mai mult decât atât, în funcție de evoluția virusului aceeași măsură, de a nu intra în carantină după întoarcerea din vacanță, poate fi aplicată și altor țări, în funcție de felul în care evoluează evoluția infecțiilor cu COVID-19.

Liberalii au discutat despre această măsură marți seara, în cadrul Biroului Politic Național. Astfel, se dorește ca românii să nu mai stea 14 zile în izolare, la reîntoarcerea din concediul la mare, dacă aceasta a avut loc în afara granițelor țării.

Românii care își petrec concediul în afara țării nu mai trebuie să stea în carantină

Totuși, măsura nu este valabilă deja, ci cel mai probabil ea va intra în aplicare după data de 15 iunie.

E un coeficient care se calculează pe o nouă formulă la nivel european. E posibil ca din 15 Iunie să nu mai trebuiască izolare din ţările astea. Dar în ţările cu mulţi români plecaţi: Italia,Spania, Marea Britanie etc, încă va rămâne problema pentru că este acel coeficient mare”, au afirmat surse din PNL.

Vești bune și pentru cei care vor să își petreacă vacanța în alte țări din Europa, nu doar acestea două. Măsura suspendării carantinei ar putea fi aplicată și pentru alte țări, astfel că libertatea de mișcare a românilor va fi, gradual, mărită.

Atât în Grecia cât și în Bulgaria au fost luate mai multe măsuri de relaxare, care au vizat hotelurile, cinematografele și piscinele.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News