Anuntul de ultim moment facut de Orban. Ce se intampla cu dublarea alocatiilor si cu pensiile romanilor

By

Vestea care arunca in aer sperantele multor romani. Anuntul facut de Orban. Ce se intampla cu dublarea alocatiilor si cu pensiile romanilor

Ludovic Orban, Premierul Romaniei, spune ca Guvernul nu poate plati dublarea alocatiilor, iar pensiile vor fi majorate in functie de resursele gasite.

Orban a vorbit la Romania TV despre dublarea alocatiilor: ”Vom cauta o solutie, nu ne putem permite dublarea alocatiilor”.

Tot Orban a spus ca alocatiile au fost dublate si in primavara anului trecut.

”Vom da o garantie privind dublarea alocatiilor, dar va trebuie sa gandim un timing, un calendar de crestere a alocatiilor”, a declarat premierul.

Premierul a spus ca pentru aseasta majorare sunt necesari 7 miliarde de lei la nivelul bugetului, cheltuieli care ”sunt foarte greu de suportat”.

Guvernul a prorogat dublarea alocatiilor pana la 1 august, Parlamentul, insa, a respins aceasta varianta.

Klaus Iohannis va decide daca o va ataca sau nu la Curtea Constitutionala.

Orban a mai spus ca pensiile vor creste, dar nu poate sa spuna exact procentul.

”Nu poti sa-ti bati joc de oameni”

”Le vom creste in asa fel incat sa le putem sa le platim fara sa tiparim bani”, a spus Orban.

Tot Orban a mai spus ca ”sistemul de pensii nu trebuie gandit pentru astazi, pentru moment, pentru a aduce voturi in alegeri, ci trebuie gandit sa fie stabil, sustenabil”.

”Procentul cu care vor creste pensiile nu poate fi, deocamdata, anuntat public. E ca intr-o companie, daca scad veniturile, nu poti sa maresti salariile”, a precizat Orban.

”In conditiile astea nu poti sa-ti bati joc de oameni si sa le promisi lucruri pe care nu le poti realiza. Vom lua decizia de a creste pensiile, le vom creste dar le vom creste in asa fel incat sa le putem sa le platim fara sa tiparim bani. Ca sa poti plati pensiile trebuie sa ai garantia ca ai resursele financiare necesare. Nu putem ajunge in situatia ca sa dam toti banii in ajutoare sociale, pe salarii in sectorul public, pe subventionarea bugetului de pensii, avem nevoie de investitii astea sunt motoarele de crestere economica”, a mai spus premierul.

Ce se intampla cu impozitarea pensiilor.

”Dar impozit pe venit clar trebuie platit, or sa intre la impozitare cei care depasesc plafonul respectiv”, aa declarat Orban.

Criza a afectat veniturile la pensii

”Majorarea cu 40% ar fi fost foarte greu de facut, chiar in conditiile in care eram intr-o situatie economica favorabila. Suntem intr-o criza economica, criza care a fectat veniturile la bugetul de pensii, cat si la bugetul se stat se vede limpede ca majorarea cu 40% nu poate fi sustinuta financiar pentru ca ea genereaza un pericol grav pentru echilibrul financiar al Romaniei”, a mai spus Orban.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News