Atentie! Ce se intampla de la 1 iulie cu cei care au centrale termice

By

Ministrul Energie a anunțat că românii cu centrale termice sunt în pericol. De la 1 iulie se produc modificări în cadrul Legi 123 din 2012. Ce trebuie să știe cetățenii?

Toți românii cu centrale termice trebuie să știe asta!
Românii cu centrale termice întâmpină probleme. Ministrul Energiei a făcut un anunț astăzi, despre piața gazelor în România. Virgil Popescu a fost în cadrul forumului „Importanţa geostrategică şi economică a Mării Negre în actualul context european”, ce este organizat de publicația Financial Intelligence. Acesta a declarat că eliberarea pieței de gaz va fi liberalizată la data de 1 iulie.

”Piaţa gazelor va fi cu siguranţă liberalizată la 1 iulie, iar cea de energie electrică, la 31 decembrie 2020, altfel riscăm să nu mai putem utiliza fonduri europene, din cauza infringementului pe care îl are România în sectorul gazelor”, menționează Virgil Popescu, potrivit capital.ro

Liberalizarea este inclusă în modificările care se operează în Parlament cu Legea 123/2012, legea care este în cadrul sectorului energetic. Părerea ministrului este că OUG 1 va trecere în Camera Deputaților. Discuții au existat însă în Comisia de industrii și servicii în timpul săptămânii trecute, între ANRE și președintele Iulian Iancu. Legea se află încă la raport și este foarte posibil să fie acceptată.

Liberalizarea a căzut de comun acord cu Comisia Europeană
În timp ce se discută despre respectiva OUG, se vorbește și despre modificarea Legii 123, legate de Regulamentul 943, unde vor fi introduse prevederile referitoare la liberalizare. Acesta a amintit că liberalizarea a căzut de comun acord cu Comisia Europeană. Condiția are scopul de ridicare a procedurii de infringement.

„Sunt două paliere: OUG este în dezbatere în Camera Deputaţilor, nu ştiu când va ieşi, cât timp nu va ieşi ea este în vigoare. În Paralel, se discută modificarea Legii 123, legate şi de Regulamentul 943 şi acolo vor fi introduse prevederile referitoare la liberalizare. Este un lucru asumat, a fost ultima mea discuţie din Comisie”, a precizat oficialul guvernamental.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News