Dezastru! Nu sunt bani pentru dublarea alocaţiilor. Anunţ oficial de la Guvern

By

Florin Cîţu amână dublarea alocaţiilor: „De unde să luăm banii, să vă taxăm mai mult, tăiem de la investiții, ne împrumutăm mai mult?”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a subliniat la Digi24 că pur și simplu nu există soluție pentru finanțarea majorării alocațiilo, din 6 august, lăsând să se înțeleagă că Guvernul va contesta legea PSD, pe motiv că nu a fost prevăzută sursa de finanțare.

Inițiativa PSD privind majorarea alocațiilor copiilor a fost votată în Parlament anul trecut și prevedea ca de la 1 august 2020, copiii să primească alocații mai mari, după cum urmează:

– pentru copiii până la 2 ani, s-a prevăzut majorarea alocației la 600 de lei

– pentru copiii între 2-18 ani, s-a prevăzut majorarea alocației la 300 de lei

– pentru toți copiii cu handicap, s-a prevăzut majorarea alocației la 600 de lei

Pe fondul crizei de Coronavirus, Guvernul a cerut ca termenul de 6 august să fie suspendat, din lipsă de bani, însă Parlamentul a respins propunerea, astfel că președintele Klaus Iohannis ar avea obligația să promulge legea majorării alocațiilor.

„Suntem în plină criză globală. De unde să luăm acești bani? Să taxăm populația mai mult? Să tăiem de la investiții sau să ne împrumutăm și mai mult? Nimeni nu spune de unde putem scoate acești bani”, a comentat ministrul Cîțu, reamintind că legea formulată de PSD nu prevedea modul în care ar putea fi susținută această cheltuială suplimentară.

Parlamentarii social-democrați au amenințat că vor depune moțiune de cenzură, dacă legea privind majorarea alocațiilor nu va fi promulgată.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News