KLAUS IOHANNIS AVERTIZEAZĂ, DUPĂ CE A CRESCUT NUMĂRUL INFECTĂRILOR CU NOUL CORONAVIRUS! ”REVENIM LA STAREA DE URGENȚĂ!”

By

Președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj important românior, după ce numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut simțitor în ultimele zile. Iohannis nu s-a ferit să spună că se va reveni la starea de urgență, din care România a ieșit pe 15 mai, dacă această situație se menține.

Klaus Iohannis, premierul Ludivic Orban, Marcel Vela, ministrul de Interne, și Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, au vizitat, joi, unitatea mobilă de terapie intensivă de la Romexpo, iar la finalul acesteia, președintele a făcut apelul către români. Iohannis a vorbit, tot ieri, și despre unele măsuri pe care guvernul le are în vedere în următoarea perioadă.

”Sunt îngrijorat fiindcă am văzut în fiecare zi un număr mare de noi pacienți care sunt infectați. Și astăzi sunt peste 300 de persoane și cred că este cazul să mai subliniez câteva lucruri. S-a renunțat la multe restricții, dar virusul nu pleacă în vacanță, nici în concediu. Virusul este în comunitate. Am constatat că în zona politică, mai ales în opoziție, apar afirmații și poziții ciudate și nepotrivite.

Vă spun foarte clar, dragi români, feriți-vă de virus. Au rămas în vigoare măsuri simple, de bun simț și foarte importante. Masca, distanța, igiena mâinilor. Noi nu dorim să reimpunem măsuri de restricții fiindcă ne dorim să redăm românilor o viață normală, dar această nouă normalitate nu poate fi un succes fără respectarea acestor norme minimale. Dragi mei, vă rog să le respectați. Nu ne dorim reinstaurarea unor restricții decât în situația în care vedem că numărul de infecții crește foarte mult și nu avem încotro. Însă, repet, vreau o conformare bună, adică, fiecare să ascultăm de medici, de specialiști, de epidemiologi, să facem ce ne spune specialistul”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis avertizează, după ce a crescut numărul infectărilor cu noul coronavirus!

Klaus Iohannis a rămas impresionat de ceea ce a găsit la Romexpo, la secția mobilă de terapie intensivă. „Este impresionant ce am văzut astăzi. Aceste patru tiruri care fiecare dintre ele are o funcțiune completă de secție ATI cu toată aparatura necesară și aceste unități vor putea fi folosite acolo unde este nevoie și pentru COVID dar și pentru orice alte situații.

Pe de altă parte este rezultatul unui parteneriat foarte frumos. Achiziția și dotarea este rezultatul unei colabolări foarte bune între autorități, mediul privat, persoane fizice, voluntari și iată că se poate. Sunt dotări de utlimă oră și sunt convins că atunci când va fi nevoie de ele vor fi extrem de utile. Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați. Vreau să mulțumesc și celor care au donat bani pentru acest proiect”, a declarat președintele României.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News