Mari: „După o căsnicie de 13 ani, domnul a băgat divorț pentru o tinerică. Așa, deci m-a lăsat pentru ea, pe mine și pe copilul nostru de 17 ani, dar după câteva luni…” Incredibil ce i-a făcut bărbatului! Nu nevasta, ci amanta!

By

Bună Adela,
Numele meu este Mari, iar problema mea sună așa: după o căsnicie de 13 ani, domnul a băgat divorț, pentru că i s-au prins călcâiele după o femeie cu câțiva ani mai tânără decât mine și decât el (el are 48 de ani, eu 45, femeia aceea 30 și-un pic).

Așa, deci m-a lăsat pentru ea, pe mine și pe copilul nostru de 17 ani, numai că, după vreo câteva luni, ce crezi? Amanta l-a părăsit. S-o fi plictisit de el că e bătrân, şi-o fi găsit pe altul mai apropiat de vârsta ei. Nu ştiu şi nici nu mă interesează. Problema e alta! Acum, după ce a rămas cu buza umflată, domnul vrea înapoi la mine.

Zice că îi pare rău, că a greșit și că de fapt eu sunt marea lui iubire și își dorește să o luăm de la capăt, pentru copilul nostru. Eu nu-l vreau sub niciun chip înapoi. Dacă, după câteva luni, iar i se pune pata pe vreuna și mă lasă? Dar copilul zice să-i mai dau o șansă, că e tatăl lui și-l vrea aproape. Ce să fac?

Adela răspunde:

Dragă Mari,
Este dreptul tău să alegi ceea ce simți. Chiar dacă fiul vostru spune să-i mai dai o șansă tatălui lui, nu te lăsa influențată. Dacă presiunea e prea mare, spune-le amândurora că ești încă tulburată și că nu știi nici tu ce se află în sufletul tău. De aceea, ai nevoie de un timp pentru a delibera. Amintește-le că tu ești victima în această situație și, chiar dacă pentru ei e foarte simplu să uite și să ierte, pentru tine nu e deloc ușor. Prin urmare, amână decizia.

Timpul le rezolvă pe toate, de multe ori. Să nu fii sigură că nu e posibil, după încă ceva timp, pe duduie să n-o apuce remușcările și să vrea iar la el. Ce va face atunci? Ardoarea lui bruscă este generată de durerea respingerii, în mare măsură, așa cum și tu ai intuit foarte bine. Lucrul după care tânjește el și pe care l-a pierdut este acel confort conjugal pe care n-o să-l mai aibă prea curând. Dacă n-a știut să-l prețuiască la timpul potrivit, acum să stea și să plângă.

Data viitoare să nu mai considere că totul i se cuvine. Iar tânărului dornic să-și ierte tatăl explică-i că se grăbește cu deciziile în numele tău, și că atunci când va mai crește va înțelege altfel lucrurile. Te-ai obișnuit să-i slujești pe alții și pe tine să te pui pe ultimul loc. Este momentul să-ți acorzi și ție, pentru prima dată în viață, importanță și timp.

 

Sursa: libertatea.ro 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News