Noile reguli in biserica! Ce trebuie sa respecte credinciosii cu sfintenie

By

Noi reguli in biserici:La spovedanie, preotii si credinciosii vor purta masti si vor sta la distanta

Noile indrumari bisericesti se aplica incepand de miercuri in toate lacasurile de cult. In timpul spovedaniei, preotii si credinciosii vor sta la distanta de 2 metri si vor purta masti de protectie, anunta Patriarhia Ortodoxa Romana.

Potrivit Patriarhiei, slujbele vor fi tinute in interiorul bisericii cu pastrarea distantarii sociale, astfel incat fiecarui credincios sa ii revina cate 4 metri patrati, iar in cazul in care capacitatea bisericii este depasita, credinciosii vor asculta slujba de afara.

Folosirea mastilor de protectie in biserica este obligatorie, cu exceptia „slujitorilor bisericesti care rostesc rugaciuni, predica sau canta la strana”.

Patriarhia roaga persoanele care prezinta simptome ale infectiei, care sunt in carantina sau care au intrat in contact cu persoane infectate sa nu mearga la biserica.

Reguli noi vor fi aplicate si in cazul spovedaniilor: „Spovedania credinciosilor si citirea unor rugaciuni pentru acestia in biserica se vor programa din timp, spre a evita aglomerarile de persoane. Atat preotul duhovnic, cat si credinciosul care se spovedeste vor utiliza masca de protectie si vor mentine distanta fizica sanitara de 2 m. Se recomanda, date fiind dimensiunile reduse ale majoritatii bisericilor si caracterul secret al Spovedaniei, ca in biserica sa ramana doar preotul si penitentul”.

De asemenea, Patriarhia recomanda intrari separate pentru intrarea si iesirea credinciosilor, aerisirea la interval de patru ore, dezinfectia mainilor la intrarea in biserica si curatarea inainte si dupa slujbe a obiectelor liturgice, a stranei si a pardoselii.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News