One of the most important features of a house or an apartment unit is the balcony. It is certainly an attractive feature that will...
Read More
By Author
Most Views
Fructonata, produsul cu care o romanca a uimit industria alimentara mondiala! Iata cum se prepara si de ce este atat de apreciat
Este un produs unic in industria alimentara si a fost prezentat de o romanca la Targul Natural & Organic Products Europe, care are loc la Londra. Fructonata este un produs care presupune conservarea fructelor prin concentrare la temperatura sub 42 de grade Celsius, fara pasteurizare finala.
Cea care a reusit sa uimeasca industria alimentara este oradeanca Simona Bisboaca, in varsta de 38 de ani. Este inginer in industria alimentara si cercetator, cunoscuta deja ca si inventatoarea elixirului tineretii – Antioxivita, care este compus dintr-un extract de samburi si pielite de struguri foarte bogat in antioxidanti.
Pana a reusit sa aduca la forma finala acest produs, in spate a fost o munca de sapte ani, timp in care a experimentat, a cercetat, a modificat utilaje si si-a imbunatatit constant metoda de lucru. Nu este nici marmelada, nici dulceata, nici gem, ci fructonata-concentrat. Are cel mai mare continut de fruct, zaharuri din fruct si este bogata in fibre, vitamine si antioxidanti. „Este o alternativa la o hrana sanatoasa, mai ales iarna, cand optiunile sunt destul de limitate” a precizat aceasta.
Simona Bisboaca a explicat cum a aparut fructata: „Din 2011 am inceput sa testam o noua tehnologie de procesare a fructelor, intr-un mod cat mai bland, pentru a mentine bunatatea fructelor la borcan. Am pornit de la idea de ce trebuie fiarta sau pasteurizata dulceata daca stim ca peste 60 grade se distrug vitaminele, enzimele si tot ce e mai bun din fructe? Am mers pe conservarea fructelor prin procesarea la temperatura de sub 42 grade, sa fie raw sau crude, dar sa aiba un termen de conservare indelungat, la temperatura ambientala. Asa a aparut fructonata.”
Momentan se gasesc pe piata doar trei sortimenete: de cirese, afine si portocale, dar spera sa isi mareasca paleta in curand.
You may also like
Spunea odată cineva: „Părinte, Ceauşescu strică bisericile”. „Nu el, mă, ci păcatele omenirii“ – i-a răspuns Părintele. (Maria Matronea, Sibiu) Odată, la Drăgănescu, am...
Read More
Cred că nu există persoană care să nu știe prăjitura triunghiulară, cu multe foi, multă cremă de cacao și nuci. Este prăjitura copilăriei...
Read More
Toți trăim într-o casă care era deja acolo când ne-am mutat noi, iar clădirea exista acolo de foarte mult timp. Probabil că ai găsit...
Read More
Actrita Nuami Dinescu(Tanta), fosta partenera de emisune a celebrei Teo Trandafir, a trecut prin multe transformari . La aproape 57 de ani, fosta partenera...
Read More
În 2015 marketologii din Republica Moldova au demonstrat o adevărată performanță în mediul publicitar, creând o o reclamă excepționale a fructelor și legumelor autohtone....
Read More
Plantele din ghiveci nu beneficiaza de aportul de nutrienti al celor care cresc in solul din gradina. Solutia sta in utilizarea de ingrasaminte chimice...
Read More
Hot News
One of the most important features of a house or an apartment unit is the balcony. It is certainly...
Organizarea unei înmormântări nu este ușoară, mai ales în zonele rurale, unde locuitorii obișnuiesc să respecte o multitudine de...
Au trecut mai bine de 40 de ani de când interpreta de muzică populară s-a stins din viață. Pe...
Runele au fost prezentate în cadrul emisiunii online realizată de Cătălina Porumbel în fiecare sâmbătă. Rune 30 ianuarie –...
La masă, în ajunul Crăciunului, fiica de 14 ani, cu lacrimi în ochi: – Nu mai sunt fecioară! Tatăl,...