Fructonata, produsul cu care o romanca a uimit industria alimentara mondiala! Iata cum se prepara si de ce este atat de apreciat

By

Este un produs unic in industria alimentara si a fost prezentat de o romanca la Targul Natural & Organic Products Europe, care are loc la Londra. Fructonata este un produs care presupune conservarea fructelor prin concentrare la temperatura sub 42 de grade Celsius, fara pasteurizare finala.

Cea care a reusit sa uimeasca industria alimentara este oradeanca Simona Bisboaca, in varsta de 38 de ani. Este inginer in industria alimentara si cercetator, cunoscuta deja ca si inventatoarea elixirului tineretii – Antioxivita, care este compus dintr-un extract de samburi si pielite de struguri foarte bogat in antioxidanti.

Pana a reusit sa aduca la forma finala acest produs, in spate a fost o munca de sapte ani, timp in care a experimentat, a cercetat, a modificat utilaje si si-a imbunatatit constant metoda de lucru. Nu este nici marmelada, nici dulceata, nici gem, ci fructonata-concentrat. Are cel mai mare continut de fruct, zaharuri din fruct si este bogata in fibre, vitamine si antioxidanti. “Este o alternativa la o hrana sanatoasa, mai ales iarna, cand optiunile sunt destul de limitate” a precizat aceasta.

Simona Bisboaca a explicat cum a aparut fructata: “Din 2011 am inceput sa testam o noua tehnologie de procesare a fructelor, intr-un mod cat mai bland, pentru a mentine bunatatea fructelor la borcan. Am pornit de la idea de ce trebuie fiarta sau pasteurizata  dulceata daca stim ca peste 60 grade se distrug vitaminele, enzimele si tot ce e mai bun din fructe? Am mers pe conservarea fructelor prin procesarea la temperatura de sub 42 grade, sa fie raw sau crude, dar sa aiba un termen de conservare indelungat, la temperatura ambientala. Asa a aparut fructonata.”

Momentan se gasesc pe piata doar trei sortimenete: de cirese, afine si portocale, dar spera sa isi mareasca paleta in curand.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News