Acum 30 de ani, soția sa a orbit. Atunci, a luat lopata în mână și a făcut asta pentru ea, timp de 2 ani! Nimeni nu credea că e în stare de așa ceva, uite ce făcuse bărbatul

By

În fiecare primăvară, casa familiei Kuroki din satul japonez Sintomi devine un adevărat loc de pelerinaj. mii de turiști vin aici pentru a savura priveliștea minunată din jur. Aici, mii de boboci roz înfloresc și totul devine un covor luminos. Familia Kuroki îi întâmpină pe toți cu căldură și bucurie.

Totul a început cu multe decenii în urmă. În 1956, Tosiiuki și Iasuko s-au căsătorit după înțelegerea părinților. Nu s-au cunoscut până la nuntă, dar au înțeles, în timp, că erau făcuți unul pentru celălalt.

Soții au trăit în iubire și înțelegere. Au făcut trei copii minunați, pe care i-a crescut cu mare grijă și dragoste. Casa lor era întotdeauna plină de veselie și râsete.

Familia era întreținută din producția laptelui de vacă, care le ocupa mult timp și atenție. Totuși, Tosiiuki și Iasuko nu s-au plâns niciodată și s-au susținut reciproc: „Nu îmi amintesc să fi fost o zi, în care soția mea să fie tristă. Niciodată nu i-a lipsit tăria de caracter și întotdeauna a știut să mă înveselească.” a spus Tosiiuki.

După 30 de ani petrecuți împreună, soții au început să se gândească la odihna bine-meritată. Copiii lor deja crescuseră și puseseră bine pe picioare. Deci, au început să trăiască după bunul plac.

cei doi soți au început să călătorească prin Japonia și să se bucure de frumusețea țării lor. Iasuko visa la asta de mulți ani deja. Se pare că visurile ei au prins viață, dar cei doi aveau să fie încercați de soartă, primind o lovitură grea.

În 1986, vederea lui Iasuko a început să se înrăutățeascp brusc. Doctorii nu au putut face nimic în această privință, și în doar o săptămână, femeia a orbit. Totul s-a petrecut foarte repede, fără ca cineva să se aștepte.

Acest lucru i-a adus multă suferință lui Iasuko. Nu se mai bucura de viață ca altă dată și a devenit depresivă. Văzând starea în care se află, soțul ei a încercat în mai multe feluri s-o aline, dar toate încercările lui au eșuat.

În primăvara anului viitor, Tosiiuki a observat un grup de oameni care privea atent la terenul din jurul casei lui. Și-a dat seama că erau interesați de florile roz care creșteau și se evidențiau pe pământul gri de după iarnă.

Asta i-a dat bărbatului o ideea genială. A decis să răsădească peste tot în jurul casei numai acest soi de flori. De vreme ce soția lui refuza categoric să iasă din casă și să comunice cu lumea, atunci, ceilalți să vină la ei acasă!

Timp de doi ani, Tosiiuki a lucrat din greu pentru a duce la bun sfârșit ideea sa. A trebuit să refacă planul lotului pe care locuiau. A săpat canale pentru apă și a răsădit peste tot phlox-ele.

Ideea soțului grijului a dat roade! Iasuko era din ce în ce mai atrasă de mirosul florilor și a început să petreacă mai mult timp în grădină.

90_8

Comunicând cu toți cei care îi treceau pragul ca să vadă minunea din curtea ei, Iasuko a înțeles că viața ei nu s-a încheiat. A realizat că încă mai poate fi utilă și interesantă altora. Și așa, zâmbetul i-a revenit pe buze femeii.

26_9

Distribuie și tu această poveste emoționantă despre minunea pe care a făcut-o bărbatul pentru jumătatea sa! 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News