Anunţul oficialităţilor. „Următoarele zile sunt decisive”. Ne putem întoarce la starea de urgenţă cât de curând

By

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat că se observă o creștere semnificativă a numărului de infectări cu coronavirus și că următoarele zile vor fi decisive pentru a observa cum va decurge situația.

Acesta a precizat că dacă se depășește rata de infectare de 1, nu mai sunt recomandate măsuri de relaxare.

„Toate țările care au adoptat măsuri de relaxare au înregistrat o creștere a numărului de infectări. La noi, creșterea este semnificativă, trebuie să vedem exact cum decurg zilele următoare. E o creștere semnificativă. Este un criteriu – rata de 1. Când depășești această bornă, nu mai sunt recomandate măsurile de relaxare, pentru că riscul este exponențial. Eram la 0,6…0-,7 și urmează să evaluăm. Nu este singurul criteriu important, el variază în funcție de numărul de focare, de elasticitatea sistemului de sănătate.

Ideea e să putem să tratăm toate persoanele care se îmbolnăvesc. Trebuie să ai capacitatea să oferi tratament. Sunt două tipuri de cazuri – cele generale, transmiterea comunitară și cele punctuale, focarele. Virusul există în societate, e o transmitere comunitară. Trebuie să ne adaptăm viața, vom trăi cu acest virus. Vara 2020 nu va arăta ca restul. Dacă într-o zi apar două – trei focare, numărul de probe prelevate este mai mare. Numărul de cazuri depinde de desfășurarea anchetelor epidemiologice. Este esențial ca experții să fie cei care fundamentează deciziile. Analizele lor au fost precise, pe baza lor s-au luat deciziile și s-au dovedit eficiente. Ar trebui să cpntinuăm să păstrăm recomandările experților”, a explicat Andrei Baciu, la Digi24.

Explozie de noi cazuri de coronavirus! 320 de persoane pozitive în ultimele 24 de ore!

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 320 de noi  de îmbolnăvire. Este cea mai ridicată cifră din data de 8 mai.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire. Este cea mai ridicată cifră de la începutul relaxării măsurilor.  De asemenea, de la ultimul bilanț au fost înregistrate 16 decese (9 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Călărași, Cluj, Iași, Olt, Sibiu și Suceava.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la persoane de peste 80 de ani.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News