Avea 22 de ani când judecătorul l-a condamnat la 500 de ani de închisoare! A devenit violent și toți se temeau de el. Dar într-o zi s-a întâmplat ceva neobișnuit, iar un detaliu l-a salvat de închisoarea pe viață. Uite cum a reușit bărbatul să scape

By

Robert Newsom, fost ofițer de poliție, procuror și judecător, este una dintre cele mai cunoscute personalități ale legii și ordinii publice din Texas. Activitatea lui se bazează pe principiile justiție, dar și pe propria credință, fiind un slujitor al lui Hristos.

„Cred în lege. Promovez legea. Pe de altă parte, e loc și de milă când vine vorba de legi”, a declarat Robert Newsom.

În cazul lui Ron Adkins, care a apărut în fața judecătorului în 1997, el nu a avut nicio milă.
Adkins a fost găsit vinovat pentru o serie de infracțiuni, pentru care a primit 99 de ani pentru fiecare dintre cele cinci cazuri pentru care a fost acuzat, ceea ce înseamnă o condamnare de aproape 500 de ani!

Fără să creadă vreo clipă că va părăsi vreodată închisoarea, Adkins nu a avut nimic de pierdut. A devenit atât de violent, încât gardienii din închisoare trebuiau să-l însoțească permanent, chiar și la duș, purtând cătușe. Pentru asta, bărbatul a ajuns într-o închisoare izolată unde a stat 13 ani.

Dar apoi s-a întâmplat un miracol. A devenit atât de singur și deprimat încât și-a întors fața către credință. A început să citească Biblia, din care obișnuia, de regulă, să-și facă țigări din paginile ei. A început cu Noul Testament, și avea impresia că Dumnezeu „vorbea” cu el prin paginile pe care nu apucase să le ardă. Bărbatul a început chiar să frecventeze cursurile religioase și s-a înscris în cadrul ministerului Educației. Din paginile care au rămas intacte, Adkins a spus că a învățat despre har, iertare și dragostea lui Dumnezeu.

Adkins și-a schimbat stilul de viață, fiind un model pentru ceilalți deținuți, mulțumită comportamentului său. În 2015, după aproape 25 de ani de închidoare, Adkins a fost eliberat!

„A fost minunat. Nu-mi venea să cred că este real când am ieșit pe poartă!”, a spus Adkins.

După eliberare, bărbatul a reușit să-și găsească un loc de muncă ca operator de echipamente grele și a continuat să-mi împărtășească credința, spunând tuturor povestea vieții sale în biserici și diferite conferințe pe tema justiției.

Într-o zi, Adkins a mai avut parte de o surpriză. În timp ce se afla la biserică, avea sentimentul că a m-ai văzut cândva una dintre persoanele prezente acolo, dar nu și-a putut aminti de unde.

„Știi ce? Cred că este judecătorul care m-a condamnat la 500 de ani de închisoare”, își aminti Adkins.

Și așa era. În acea clipă, Adkins s-a dus direct la judecătorul Newsom și i-a oferit o îmbrățișare. Niciun moment nu s-a gândit la ce-i mai rău pentru el, chiar dacă omul îl condamnase pe viață.

Cei doi bărbați au putut să uite trecutul și să se reconecteze, bazându-și relațiile pe credință.

Este absolut clar că transformarea lui Adkins nu a fost în zadar, căci de fiecare dată când avea ocazia, mergea la închisoare și vorbea cu deținuții, iar de atunci, prizonierii au devenit mai puțin ostili și agresivi.

Dumnezeu lucrează prin oameni și ar trebui să fim recunoscători față de toți și de toate lucrurile pe care ne e dat să le trăim.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News