Ce se intampla in timpul atacului unei vipere. Imagini redate cu incetinitorul ce te vor face sa fii mult mai atent atunci cand intalnesti o asemenea reptila!

By

Steve Backshall, un naturalist, scritor si prezentator de televiziune englez a facut o astfel de demonstratie! Ajutat de un balon cu apa drept tinta, ne arata atacul periculos al unei vipere.

Atentie!  Se poate intampla oricui.

Dupa cum veti vedea, vipera se concentreaza asupra balonului chiar inainte de atac.

Inainte sa atace, vipera se arcuieste sub forma unui „S”, apoi, cand ataca, muscatura are loc in plin si se produce intr-o fractiune de secunda. Dupa atac vipera se retrage la fel de rapid lasand veninul sa isi faca treaba.
Aceasta vipera este unul dintre cel mai mortal sarpe. El se gaseste in Africa si are o raspindire larga!

Vipera este de dimesiuni foarte mari, avand o lungime medie de 190 de centimetri. Ea prefera locurile stancoase si marginea potecilor pentru un avantaj optim in a-si prinde hrana.
Veninul lor este citotoxic, asta insemnand ca orice contact cu acest venin (pielea, muschii si tot ce tine de celule vii) se deterioreaza rapid ducand la necroza, iar in cel mai grave cazuri decesul.
O muscatura elibereaza o cantintate mare de venin ce poate ucide un barbat sanatos in mai putin de 25 de ore dupa atac.
Vipera din imagini rivazileaza cu Mamba Neagra, alt sarpe foarte veninos ce se afla in top 10 cei mai veninosi serpi din lume.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News