Prăjitura „Carpați” rețeta ca la mama acasă! Așa prepari cel mai bun desert al copilăriei!

By

 

Cred că nu există persoană care să nu știe prăjitura triunghiulară, cu multe foi, multă cremă de cacao și nuci.

Este prăjitura copilăriei pentru mulți dintre noi, pe care o găseam întotdeauna în orice cofetărie am fi intrat.

Chiar dacă dă impresia că această prăjitură se face după o rețetă complicată, lucrurile nu stau deloc așa. Iată cum faci, pas cu pas, cea mai bună prăjitură „Carpați”

Ingrediente necesare:

Pentru blat:

5 albusuri + 1 galbenus
100 gr zahar pudra
150 gr faina de grau
foarte putina sare
Pentru crema:

250 gr zahar pudra
40 gr amidon alimentar
4 galbenusuri
315 gr unt
80 gr cacao pudra
200 gr ciocolata neagra

Mod de preparare:

1. Bate spuma albusurile.

2. Incorporeaza treptat un galbenus mixat bine.

3. Adauga faina in ploaie, zaharul si sarea. Omogenizeaza. Trebuie sa obtii un aluat mai moale.

4. Tapeteaza o tava cu hartie de copt, pune aluatul in ea (intinde-l cat mai mult, ca sa obtii o foaie cat mai mare) si baga in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru vreo 10-15 minute.

5. Scoate foaia din tava si acoper-o cu un prosop, ca sa se mentina calda.

6. Mixeaza galbenusurile cu amidonul alimentar.

7. Mixeaza untul cu cacao pudra, apoi compozitia cu galbenusuri peste ele. Omogenizeaza.

8. Taie foaia de aluat in fasii pe lungime si intercaleaza crema printre ele. Pastreaza niste crema ca sa decorezi prajitura.

9. La final topeste ciocolata si acopera prajitura cu ea.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News