O localitate din Romania a arătat că se poate! Nu are niciun asistat social! Iata cum a reusit primarul

By

O comuna din Caras-Severin a devenit exemplu! Nu are nici macar un asistat social!

Toata lumea munceste in comuna Ezeris! Ultimul beneficiar al ajutorul social a decedat in urma cu cateva luni, iar acum primarul se mandreste ca toata lumea din comuna munceste!

Primarul a sistat acordarea ajutoarelor sociale dupa ce a observat ca oamenii aveau tractoare, pamant agricol si animale in curte, suficiente sa se intretina. Pe cei care chiar aveau nevoie de ajutor social, dar erau apti de munca, i-a obligat sa isi gaseasca locuri de munca. Si au avut chiar si de ales, pentru ca in Ezeris sunt 10 firme care aveau nevoie de forta de munca.

„In 2000, cand am ajuns primar, aveam la nivelul comunei Ezeris undeva la 100-120 de asistati sociali. La ora asta nu mai avem. In ianuarie a fost ultimul, o babuta care a decedat si odata cu ea s-a incheiat si epoca asistatilor social la nivelul comunei Ezeris”, afirma Ioan Rusu primarul comunei Ezeris.

Chiar daca multe persoane nu s-au angajat la firmele din comuna, autoritatile i-au ajutat sa isi gaseasca de munca in localitatile invecinate.

„Incercam pe toate caile prevazute de lege sa ii îndrumam spre munca. Exista firme care ne contacteaza si ne spun de locurile disponibile”, spune Elena Luchian, secretarul primariei Ezeris.

Primarul mentioneaza ca toti banii pe care a reusit sa ii salveze vrea sa ii investeasca in infrastructura comunei.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News