One of the most important features of a house or an apartment unit is the balcony. It is certainly an attractive feature that will...
Read More
By Author
Most Views
Fiți foarte atenți! Dacă se formează spumă în timp ce fierbe carnea…
De regulă noi punem carnea pe foc şi, atunci când apa începe să fiarbă, imediat înlăturăm spuma care se formează. Această spumă nu reprezintă altceva decât proteine supuse procesului de coagulare.
Atunci când carnea este pusă la fiert iniţial în apă rece, aceste proteine, dar şi sărurile minerale, se dizolvă apă. În cazul în care carnea e pusă deodată în apa clocotită, ele rămân predominant în carne.
Astfel, dacă aveţi nevoie de un bulion gustos, vă recomandăm să puneţi carnea la fiert iniţial în apă rece. Dar dacă veţi folosi doar carnea, puneţi-o direct în apă fierbinte. Şi nu vă grăbiţi să înlăturaţi spuma, căci ea conţine valoare nutritivă pe care o transmite bulionului.
Apropo, ca spuma să nu vă țină în suspans, puneţi în vasul în care fierbe carnea o ceapă. În acest fel spuma nu se va mai ridica la suprafaţă.
De asemenea atrageţi atenţia dacă spuma este deschisă sau închisă la culoare. Cea de culoare închisă conţine celule de sânge şi trebuie înlăturată.
Iată şi alte câteva secrete de pregătire a unei zemi gustoase:
1. Dacă din întâmplare aţi pus prea multă sare în bulion, adăugaţi pentru câteva minute un pumn de orez înfăşat în tifon.
2. Dacă veţi fierbe carnea la foc mic, bulionul va fi mai gustos, iar dacă o veţi face la foc mare, un gust mai pronunţat va avea carnea.
3. Sarea se adaugă în zeama de carne cu o jumătate de oră înainte de a fi gata, în cea de peşte – la începutul fierberii, în cazul ciupercilor – cu doar câteva minute înainte de a fi gata.
4. Dacă spuma s-a lăsat la fundul vasului, turnaţi o cană de apă rece, iar după ce aceasta se va ridica la suprafaţă ea trebuie înlăturată.
5. Reţineţi că apa rece adăugat în vas înrăutăţeşte gustul bulionului, iar apa clocotită nu.
6. Fiertura din coji de ceapă nu doar colorează bulionul, dar îl și face mai nutritiv.
7. Gustul bulionului de carne va deveni și mai intens dacă la sfârșitul fierberii veți adăuga usturoi pisat.
8. Scoateți frunza de dafină din zeamă, imediat ce aceasta este gata.
9. După fierbere, bulionul de pește se lasă 20 de minute înainte să fie strecurat.
10. Dacă veți adăuga făină prăjită în zeamă, atunci aceasta va ieși mai consistentăm, în plus nu se va distruge vitamina C.
Sursa: perfect-ask.com
Preview post
Soțul are o amantă dar răzbunarea nevestei l-a lovit de nicăieri și l-a făcut să regrete totul: ,,Soțului meu iubit: înainte să te întorci din călătoria ta în străinătate, am vrut să te anunț despre un mic accident avut la…” Ce a făcut femeia
Next post„Mergeam în armată la soțul meu, cu fiica mea de 3 luni și cu soacra, cu trenul din Focșani-Ploiești. În tren copilul plângea, eu am scos sânul să o alăptez, fără să realizez că era strâns de sutien. În fața mea, pe bancă, era un domn din cadrul armatei. L-am…” Continuarea te lasă fără cuvinte!
You may also like
Andreea Bălan și George Burcea s-au despărțit, dar cântăreața i-a transmis că nu va fi o problemă în a-și vedea copiii, care au rămas...
Read More
Marcel Pavel a fost considerat pacientul numărul zero la Antena 1, acolo unde a izbucnit un focar de coronavirus, în urma filmărilor de la...
Read More
Cei mai mulți dintre noi folosim detergentul de vase doar pentru curățarea vaselor, însă acesta este bun pentru o mulțime de alte operațiuni casnice....
Read More
David Goodall s-a stins din viaţă joi la ora locală 12:30 (10:30 GMT) la Basel, a anunţat Fundaţia Exit International. Goodall, care nu suferă...
Read More
Subiecte Bacalaureat Limba Română au fost date elevilor la ora 9:00 pentru rezolvare. Baremul de corectare și rezolvarea acestuia vor fi publicate pe edu.ro...
Read More
Balerinul Ovidiu Danci a murit! Dansatorul avea 39 de ani Ovidiu Danci, balerinul care a participat la emisiunea Dansez pentru tine și Românii au...
Read More
Hot News
One of the most important features of a house or an apartment unit is the balcony. It is certainly...
Organizarea unei înmormântări nu este ușoară, mai ales în zonele rurale, unde locuitorii obișnuiesc să respecte o multitudine de...
Au trecut mai bine de 40 de ani de când interpreta de muzică populară s-a stins din viață. Pe...
Runele au fost prezentate în cadrul emisiunii online realizată de Cătălina Porumbel în fiecare sâmbătă. Rune 30 ianuarie –...
La masă, în ajunul Crăciunului, fiica de 14 ani, cu lacrimi în ochi: – Nu mai sunt fecioară! Tatăl,...