Un celebru medic italian de urgenţe pune intreaga planeta pe jar : E timpul sa nu mai fim terorizati. Coronavirusul a disparut

By

Un celebru medic italian spune că coronavirusul nu mai există din punct de vedere clinic. Reacția medicului Virgil Musta

Coronavirusul nu mai există din punct de vedere clinic, spune directorul spitalului San Raffaele din Milano. Declarația doctorului, supranumit „medicul lu Berlusconi” a creat valuri de controverse, iar reacții au venit inclusiv din România.

Un celebru medic italian crede că coronavirusul a dispărut deja

Medicul Alberto Zangrillo crede că nu există posibilitatea ca un al doilea val de infectări cu coronavirus să existe. Mai mult, el spune că deja se poate spune că am scăpat oficial de pandemie.

Celebrul doctor milanez afirmă că virusul nu mai este atât de agresiv ca la început, adică acum 2-3 luni, când au început infectările în masă.

De aceea nu ar mai exista nici forme letale ale bolii, crede medicul.

Cam cu o lună în urmă, auzeam epidemiologii spunând că se tem că la sfârşitul lunii, începutul lui iunie, se va vedea un al doilea val şi cine ştie câte locuri la Terapie Intensivă vor fi. În realitate, din punct de vedere clinic, virusul nu mai există”, spune Alberto Zangrillo.

„A venit timpul să încetăm să terorizăm această ţară”, a continuat medicul.

Reacții în lanț după declarația controversată a medicului lui Berlusconi

Numeroase reacții au venit de la medici și oficiali deopotrivă, toți afirmând că nu se poate spune cu exactitate nici dacă va fi al doilea val de infectări sau nu. De asemenea, aceștia sunt rezervați în a spune dacă pandemia s-a încheiat cu adevărat.

O reacție a venit și din partea medicului Virgil Musta, care este de părere că nu ar trebui să luăm în seamă astfel de afirmații extreme. Cel mai bine este să fim precauți, a avertizat medicul-eroul de la Timișoara.

Sunt tot felul de studii contradictorii, atât studii clinice, cât și epidemiologice, experți în domeniu susțin puncte contradictorii, dar niciunul dintre aceste studii nu sunt foarte riguroase.

Eu cred că nu se știe exact cum va evolua și este bine să fim precauți. Și la noi în țară numărul de cazuri a scăzut. Dar, vedeți, în momentul când lăsăm garda jos și nu respectăm anumite reguli pot apărea din nou focare care să reactiveze această infecție”, a declarat Virgil Musta.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News