„M-aș rupe în două dacă aș putea…dar nu pot”! Un copil cu părinți divorțați explică într-o scrisoare toate trăirile pe care le are de când aceștia s-au despărțit. Dureros ce le-a scris copilul

By

Divorțul într-o relație nu afectează doar cei doi parteneri care aleg să se despartă, ci și pe cei apropiați din jurul lor, în special copiii.

Neînțelegerile ori discuțiile în contradictoriu dintre parteneri care duc la o separare definitivă pot avea consecințe grave asupra dezvoltării psiho-emoționale a unui copil.

O scrisoare a unui copil cu părinți divorțați face înconjurul internetului. Sentimentele exprimate de micuț și rugămințile pe care acesta le adresează celor doi părinți exprimă cel mai bine nevoile oricărui copil ai căror părinți au decis să se separe.

Redăm mai jos emoționanta scrisoare a copilului:

„Dragă mamă, dragă tată,

Să nu uiţi niciodată că eu sunt copilul amândurora. Deşi acum locuiesc doar alături de unul dintre voi, nu uita că am nevoie şi de unul, şi de celălalt în egală măsură.

Să nu uiţi niciodată că vă iubesc pe amândoi la fel de mult. De aceea, te rog să nu-l critici pe celălalt în faţa mea. Lucrul ăsta îmi face cumplit de rău.

Să nu uiţi niciodată că am nevoie să păstrez legătura şi cu părintele cu care nu locuiesc. Ajută-mă să menţin contactul cu el. Formează-i numărul de telefon pentru mine sau scrie adresa lui pe un plic în care voi introduce scrisoarea pe care vreau să i-o trimit. Ajută-mă să-i aleg un cadou frumos de Crăciun sau de ziua lui de naștere. Când îmi faci poze, trimite-i-le și lui.

Nu te întrista când mă duc să locuiesc la celălalt pentru câteva zile. Mi-aș dori din tot sufletul să locuiesc în continuare cu amândoi, să-mi petrec timpul în egală măsură cu fiecare dintre voi, dar acum e imposibil. M-aș rupe în două dacă aș putea… dar nu pot.Nu mă lăsa în fața ușii celuilalt părinte doar ca să nu dai ochii cu el. Nu sunt un colet. Vorbește cu el câteva minute. M-aș bucura să mai am șansa să petrec câteva minute cu amândoi.

Nu te certa cu el în fața mea. Fii politicos/politicoasă, așa cum, cu siguranță, ți-ar plăcea să fiu și eu cu cei din jur.

Fă cât mai puține schimbări în ce mă privește. Camera mea, spre exemplu, mi-ar plăcea să arate la fel ca pe vremea când locuiam cu amândoi. Nu-mi arunca lucrurile care-mi amintesc de celălalt.

Continuă să ai relații bune cu socrii tăi, bunicii mei. Cu siguranță, ei vor ține partea copilului lor și tu vei fi cel vinovat/cea vinovată de situația în care ne aflăm acum. Dar nu uita că eu nu vreau să-mi pierd bunicii. Am nevoie să-mi fie aproape.

Comportă-te civilizat cu noul partener/noua parteneră de viață al mamei mele/a tatălui meu. Eu trebuie să am relații bune și cu această persoană. M-aș bucura ca fiecare dintre voi să-și găsească pe cineva. În felul ăsta, n-ați mai fi așa înverșunați unul pe celălalt.

Nu te folosi de nevoile, de dorințele, de cerințele mele pentru a-i face reproșuri celuilalt . Asta nu mă va face deloc să mă simt fericit, ci vinovat. Discută civilizat cu tata/mama și vedeţi cum îmi puteți satisface amândoi nevoile.”

Cele mai importante lucruri pentru părinți ar trebui să fie liniștea și fericirea copiilor, indiferent de vârsta pe care o au aceștia.

Sursa: avantaje.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News