Mulți turiști îl admiră, dar puțini știu ce lucruri ciudate ascunde! Misterul lacului din România care a lăsat scafandrii fără cuvinte

By

Lacul Cinciş se afla în judeţul Hunedoara şi stă pe locul în care s-a aflat în trecut un sătuc strămutat. Cu 45 de ani în urma, autorităţile au decis ca satul să fie strămutat pentru a se amenaja în locul acestuia un lac de acumulare.

Pe atunci, peste 150 de familii au fost obligate să își părăsească avuțiile, gospodăriile și casele pentru a face loc ochiului de apă. În acest proces, apele care au acoperit satul au înghițit și două biserici împreună cu cimiterele acestora, scrie realitatea.net.

De atunci, oamenii de prin împrejurimi susțin că se întâmplă lucruri ciudate în preajmă acestui lac de acumulare. Localnicii spun că lacul Cincis ar putea fi blestemat, însoțindu-și cele spuse și cu povești și întâmplări paranormale.

Unii spun că animalele lor nu se apropie deloc de apa. În plus, pe timpul nopții, localnicii mai spun și că pot zări spiritele celor morți care bântuie, căutându-și casele distruse în ape și locurile de veci. Un alt fenomen ciudat care se petrece chiar în mijlocul apei stătătoare sunt furtunile care răsar din neant și care îi sperie pe localnici.

Poveștile de mai sus nu sunt însă singurele cuvinte ce ies din gura sătenilor, căci prin localitățile din jurul satului Cinciș se vehiculează diferite povești și legende în care localnicii au învățat să creadă din proprie experiență. O întâmplare ciudată care are repercursiuni și în prezent este moartea unui fotbalist în lacul de acumulare Cinciș în anii 1970.

Pe atunci, autoritățile au încercat din răsputeri să îl salveze pe acesta, însă nu au reușit să îi găsească nici măcar cadavrul. Scafandrii de la față locului au ajuns și la fundul lacului, ieșind din ape îngroziți și povestind cum au văzut șerpi și întuneric beznă din care nu se putea desluși nimic. Ba mai mult, unul din scafandrii care au ajuns în preajmă locului unde se aflau cimitirele a ieșit la mal și nu a mai spus un cuvânt, fiind internat chiar și la spitalul de nebuni pentru un an.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News