One of the most important features of a house or an apartment unit is the balcony. It is certainly an attractive feature that will...
Read More
By Author
Most Views
Plăcintă plină cu mere și blat pufos! Cel mai bun desert pe care îl poți face în perioada postului, prăjitura minunată a copilăriei! O rețetă rapidă si delicioasă pe care o poate prepara orice gospodină:
Această plăcintă cu mere și scorțișoară este ideală pentru perioadele de post. Simplă, gustoasă și pufoasă este perfecta pentru toate gusturile. Intr-un cuvant: irezistibila! Iata de ce ai nevoie:
Ingrediente: Pentru aluat:250 ml ulei, 250 ml apă minerală, 100 g zahar, 1 plic praf de copt, 750-800 g făină, 2 lingurițe esență de vanilie (optional), un praf de sare
Pentru umplutura:800 g mere tăiate în cuburi, 1-2 linguri griș, 1 linguriță scorțișoară, zahăr pudră pentru decor (optional)
Mod de preparare:
Pentru prepararea aluatului, se mixează uleiul cu zahărul, apoi se adaugă apa minerală și, treptat, făina amestecată cu praful de copt.
Se acoperă aluatul cu folie și se lasă la odihnit 20 de minute, apoi se împarte în două.
Pentru umplutură se rad merele pe razatoarea marea și se presară scorțișoară peste ele si se amesteca uniform.
Se gustă amestecul și se mai adaugă zahăr, dacă necesită.
Se întinde prima foaie de aluat în tava unsă și tapetată cu făină, apoi se presară puțin griș peste ea.
Se întinde compozița de mereși se acoperă cu cea de-a doua foaie de aluat.
Placinta cu mere si scortisoara se coace pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Se lasă să se tempereze, apoi se poate pudra cu zahăr și servi alături de cei dragi.
Pofta bună!
You may also like
Fermierul spaniol Faustino Asensio Lopez, a folosit o piatră de 100 de kilograme în treburile gospodărești fără să știe că avea o comoară. Acesta...
Read More
Cum este sa traiesti cu cineva din zodia Scorpion: uite ce obiceiuri are Nativii din zodia Scorpion sunt patimasi, misteriosi, profunzi si persistenti. Cand...
Read More
Liviu Varciu si Anda Calin pot declara ca sunt multumiti. In urma cu cateva zile, cei doi au devenit parinti pentru a doua oara....
Read More
Mary Salter este o bunică uimită care a contactat firma ce produce înghețata pe care o mănâncă ea, dar și familia ei, după ce...
Read More
Pe cât e de bine să mănânci ouăle fierte, nu prăjite, pentru prima masă a zilei, pe atât de bine este să găsești ceva...
Read More
Într-o cronică scrisă înaintea Primului Război Mondial apare o poveste misterioasă în care se vorbește de faptul că țăranii din Dobrogea foloseau tuneluri subterane...
Read More
Hot News
One of the most important features of a house or an apartment unit is the balcony. It is certainly...
Organizarea unei înmormântări nu este ușoară, mai ales în zonele rurale, unde locuitorii obișnuiesc să respecte o multitudine de...
Au trecut mai bine de 40 de ani de când interpreta de muzică populară s-a stins din viață. Pe...
Runele au fost prezentate în cadrul emisiunii online realizată de Cătălina Porumbel în fiecare sâmbătă. Rune 30 ianuarie –...
La masă, în ajunul Crăciunului, fiica de 14 ani, cu lacrimi în ochi: – Nu mai sunt fecioară! Tatăl,...