Plăcintă plină cu mere și blat pufos! Cel mai bun desert pe care îl poți face în perioada postului, prăjitura minunată a copilăriei! O rețetă rapidă si delicioasă pe care o poate prepara orice gospodină:

By

Această plăcintă cu mere și scorțișoară este ideală pentru perioadele de post. Simplă, gustoasă și pufoasă este perfecta pentru toate gusturile. Intr-un cuvant: irezistibila! Iata de ce ai nevoie:

Ingrediente: Pentru aluat:250 ml ulei, 250 ml apă minerală, 100 g zahar, 1 plic praf de copt, 750-800 g făină, 2 lingurițe esență de vanilie (optional), un praf de sare
Pentru umplutura:800 g mere tăiate în cuburi, 1-2 linguri griș, 1 linguriță scorțișoară, zahăr pudră pentru decor (optional)

Mod de preparare:

Pentru prepararea aluatului, se mixează uleiul cu zahărul, apoi se adaugă apa minerală și, treptat, făina amestecată cu praful de copt.
Se acoperă aluatul cu folie și se lasă la odihnit 20 de minute, apoi se împarte în două.
Pentru umplutură se rad merele pe razatoarea marea și se presară scorțișoară peste ele si se amesteca uniform.
Se gustă amestecul și se mai adaugă zahăr, dacă necesită.

Se întinde prima foaie de aluat în tava unsă și tapetată cu făină, apoi se presară puțin griș peste ea.
Se întinde compozița de mereși se acoperă cu cea de-a doua foaie de aluat.
Placinta cu mere si scortisoara se coace pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Se lasă să se tempereze, apoi se poate pudra cu zahăr și servi alături de cei dragi.

Pofta bună!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News