Premierul a dezvăluit când vor crește pensiile românilor

By

Majorarea pensiilor este unul dintre cele mai controversate subiecte ale momentului. Pensionarii așteaptă cu sufletul la gură în orice clipă o veste bună. Deși în urmă cu trei luni a fost aprobată creșterea pensiilor cu 40%, situația actuală a economiei nu permite stabilirea unei date exacte la care se va realiza acest proiect. Ludovic Orban a declarat că autoritățile au în vedere acest aspect, însă procentul nu este unul favorabil. Atunci când economia o va permite, va fi stabilită o dată exactă în care se vor face modificări la pensii.

Orban a anunțat când vor fi mărite pensiile. Atac dur la PSD

Ludovic Orban le-a transmis pensionarilor să aibă încredere, că pensiile se vor majora la momentul oportun. Totuși, a precizat că majorarea va fi făcută în mod conștient și realist, atunci când situația o va permite. Potrivit premierului, planul de mărire este luat în calcul, însă este nevoie de mai mulți factori care să determine această măsură importantă.

„Pensionarii să aibă încredere că vom creşte pensiile, cu cât ne va permite economia, şi că va exista această creştere de pensie şi o să încercăm să facem o creştere de pensie care să ducă la îmbunătăţirea nivelului de viaţă. Anunțul va fi făcut când o să avem informații pe care putem să ne bazăm în mod adevărat.”, a adăugat premierul.

De asemenea, Orban a explicat că posibilitatea creșterii pensiilor cu 40% din septembrie este foarte mică în această situație. În plus, acest procent ar fi unul ireal și în perioada fără criza provocată de coronavirus. Astfel, a criticat dur Partidul Social Democrat, acuzând că dorința lor de majorare a pensiilor ar ascunde interese proprii. În plus, adoptarea acestei măsuri nu depinde decât de situația financiară a României, cât și de prognozele de evoluție la nivel european sau cele ale tuturor partenerilor.

„Acum, eu vă spun sincer, creşterea cu 40% ar fi fost foarte dificilă şi în condiţii de normalitate economică. Ceea ce este fără un fundament economic solid e foarte greu de pus în practică. Aici este, cum să zic, o nucă fierbinte, care a fost pregătită din timp de PSD, pentru cazul în care ei pierd puterea, să aibă cu ce să recupereze capital electoral.”, a arătat premierul.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News