Rezultate Evaluare Națională 2020 publicate

By

Rezultate Evaluare Națională 2020 sunt publicate pe edu.ro, iar fiecare elev poate vedea notele obținute pe baza codului de acces primit la proba de matematică. Notele obținute la evaluarea naționala sunt afișate cel târziu până la ora 14:00. Elevii pot vedea rezultatele la limba română, matematică și limba maternă pe site-ul edu.ro, conform instrucțiunilor primite la ultima proba de examen.

UPDATE 13:28 – Rezultatele au fost afișate aici.

UPDATE 10:10 – Rezultatele la Evaluarea Națională 2020 au fost publicate pe edu.ro.

Rezultate Evaluare Națională 2020 cod de acces

Codul de acces primit la evaluarea de matematică oferă acces la rezultatele de la examenul de capacitate ce vor fi afișate pe edu.ro. Acestea pot fi contestate și astăzi până în ora 14:00 în centrele de examinare și mâine până în ora 12:00. În funcție de notele obținute elevii vor urma procesul de adminitere la liceu.

Comunicatul Ministerului referitor la rezultate

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora, conform Ministerului Educației pe edu.ro.

Elevii care nu au putut participa la Evaluarea Națională 2020 prima sesiune din cauza temperaturii crescute sau alte motive, au parte de a doua sesiune de examene conform următorului calendar:
Prin urmare, calendarul sesiunii speciale de Evaluarea Nationala 2020 la clasa a VIII-a este urmatorul:

  • 29 iunie – proba scrisa la Limba si Literatura Româna
  • 30 iunie – proba scrisa la Matematica
  • 1 iulie – proba scrisa la Limba si Literatura Materna

Rezultatele vor fi afișate tot pe edu.ro, iar procedura de contestatații este aceeași. După data de 1 iulie se începe cu admiterea la liceu. Fiecare elev indiferent de nota obținută va intra la un liceu, în funcție de opțiunile de pe fișele albastre.

Notă importată contestațiile la rezultate evaluarea natională 2020 pot fi depuse și online pe edu.ro.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News