România intră din nou în stare de urgență?! Au fost descoperite încă 3 focare uriașe, totul se decide acum

By

Situație alarmantă în România! Sunt trei noi focare de infecție cu COVID-19. 16 angajați ai două centre rezidențiale de asistență socială, unul din Pașcani și altul din afara localității, au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Alte 23 de persoane au fost confirmate pozitiv la Institutul Inimii din Cluj.

Centrul din Pașcani este pentru copii cu handicap sever.

“Toți angajații din centrele rezidențiale ale Direcțiilor de Asistență Socială și a Protecției Copilului Iași, și nu numai, sunt testați din două în două săptămâni. În data de 18 iunie, au făcut testul COVID angajații din centrul Pașcani și dintr-o unitate subordonată din afara localității Pașcani. Pe data de 19 s-au primit rezultatele și 11 s-au dovedit a fi pozitivi la centrul din Pașcani și cinci s-au dovedit a fi pozitivi din localitatea de lângă Pașcani. Cinci au fost chemați la DSP, urmând să fie internați la boli infecțioase în Iași”, a declarat, la Digi24, Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt al DGASPC Iași.

Acesta a mai precizat și faptul că urmează, în curând, să fie testați și copiii.

“La centrul din Pașcani am luat măsuri de dezinfecție și stabilirea unor circuite clare. Copii au fost izolați și s-a mărit distanța dintre paturi. Acolo este vorba de un centru cu copii cu handicap sever. Mulți dintr ei sunt imobilizați la pat și este greu de lucru. Au fost trimise combinazoane și alte materiale sanitare. Au fost chemați toți angajații din concedii medicale și de odihnă și în felul acesta sperăm să putem acoperi turele. De asemenea, din alte centre unde se pot face schimburi. Spre exemplu, la Pașcani avem un centru de zi. Nu mai lucrează. Vom apela și la acei angajați. O să lucreze în continuare pentru a acoperi deficitul”, a mai spus Tiberiu Bantaș.

Focar de COVID-19 și la Institutul Inimii din Cluj

14 cadre medicale și nouă pacienți au fost confirmați pozitiv cu coronavirus la Institul Inimii din Cluj. DSP Cluj face o anchetă epidemiologică în acest caz.

„Sunt 14 cadre medicale confirmate pozitiv, dintre care un medic primar, un medic rezident, şase asistente și restul personal mediu și auxiliar, dar și nouă pacienți. Personalul medical este internat la spitalele de Infecțioase și Pneumoftiziologie, cu stări ușoare sau asimptomatici, iar pacienții au fost externați, fie în spitalele suport COVID din Cluj sau din zonele din care provin”, a declarat managerul Institutului Inimii Cluj-Napoca, Florin Crișan.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News