Traian Băsescu aruncă bomba, după ce Florin Cîțu a anunțat că NU CRESC PENSIILE. Ce s-a întâmplat de fapt cu banii de pensii

By

Traian Băsescu aruncă Bomba, după ce Cîțu a anunțat că nu cresc pensiile. Cine ar fi furat banii

Traian Băsescu sare la gâtul  guvernului Orban după ce Florin Cîțu a anunțat că pensiile nu vor crește cu 40%. Ministrul Finanțelor a anunțat la DIGI24 că pensiile nu pot fi crescute cu mai mult de 10%. Traian Băsescu spune că banii de pensii au fost furați și explică ce a făcut mai exact guvernul.

Traian Băsescu: Guvernul a furat banii de pensii într-un mod barbar

Fostu Președinte al României, Traian Băsescu acuză guvernul Orban ca furat banii de pensii într-un mod barbat. După ce Florin Cîțu a anunțat că pensiile nu vor crește cu 40% ci cel mai probabil cu 10%, pentru că nu sunt bani la buget, acesta a sărit la gătul guvernului.

Băsescu susține că pensionarii sunt în pierdere, pe lângă faptul că guvernul nu a indexat pensiile de la 1 ianuarie așa cum era prevăzut, creșterea făcută este de fapt cu minus în portofelele pensionarilor.

„În loc să-i dea pe 12 luni indexarea, i-o dă pe 4 luni. Deci i-a furat 8 luni pe indexare”, afirmă Băsescu. El este şi extrem de deranjat de faptul că guvernanţii le plâng de milă pensionarilor în timp ce fac toate aceste lucruri.

„Pensionarii au fost furaţi barbar. Acum vii şi spui că îi dai 10% în plus. Nu ţi-e ruşine, mă, că 8 luni l-ai furat? Nu vă e ruşine, mă, că îi furaţi pe pensionari nedând indexarea la 1 ianuarie şi dai vara aşa-zisele măriri?

Când calculezi vezi că, de fapt, pensionarul a ieşit în pierdere cu mărirea faţă de indexare. În loc să-i dea pe 12 luni indexarea, i-o dă pe 4 luni. Deci i-a furat 8 luni pe indexare. Când îi vezi cum se plâng de mila pensionarilor, îţi vine să urli”, a declarat Traian Băsescu, duminică seară, la B1TV.

Creșterea pensiilor, de ce procet vor beneficia pensionarii

Mult visata și dezbătuta creștere a pensiilor cu 40% rămâne doar pe hârtie, Florin Cîțu a explicat la DIGI24, că această creștere nu este posibilă din toamna lui 2020 cu acel procent ci cu 10%.

Nu există bani la buget pentru a susține această creștere de pensii și guvernul va lua în calcul creșterea graduală a pensiilor.

Așadar, ce este sigur, cel puțin în acest moment este că guvernul va modifica legea pensiilor și va scădea creșterea acestora la 10%, conform declarațiilor făcute de Ministrul de Finanțe.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News