Unui copil de 7 ani i s-au scos 526 de dinți. Cazul a șocat lumea medicală

By

Mai mult de 500 de „dinți” au fost scoși din gura unui băiat de șapte ani din India, potrivit unui raport medical prezentat de presa internațională.

Situație uluitoare în India, în cazul unui copil de doar 7 ani care acuza dureri de maxilar, informează The Independent.

Copilul, numit Ravindranath, a fost adus la Colegiul Dental Saveetha din Chennai, după ce s-a plâns de umflarea maxilarului, iar părinții săi erau îngrijorați că ar putea avea cancer la gură.

Spre surprinderea lor, medicii au descoperit o structură dură masivă, cu o greutate de aproximativ 200 de grame, în interiorul maxilarului său, structură care a trebuit să fie îndepărtată de chirurgi.

Medicii au extirpat un set de 526 de piese asemănătoare cu dinții, cu dimensiuni de la 1 mm la 15 mm, fiecare cu o „coroană acoperită de smalț și o structură asemănătoare rădăcinii”.
Specialiștii s-au declarat uluiți și au declarat că structura extirpată amintește de „perlele dintr-o stridie”.

„Am deschis maxilarul după administrarea anesteziei generale și am văzut un fel de sac în interiorul său”, a spus P Senthilnathan, profesor la Colegiul Dental Saveetha. În total era 526 dinți – mici, medii și mari”.

Nu există o explicație clară cu privire la formarea acestui număr uriaș de formațiuni dentare în gura copilașului.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News