Acum este măturatoare în Italia, dar e incredibil ce făcea în România! Povestea impresionantă a unei femei de 55 de ani! De ce a ales această viață!

By

Povestea unei românce care are două facultăți și care a ajuns să lucreze ca măturătoare peste hotare face înconjurul internetului.

Cotidianul „Il Cittadino” din Lodi a făcut publică povestea femeii de origine română, o fostă profesoară, pe care salariul mic din România a determinat-o să renunțe la meseria ei și să ajungă să curețe străzile din Italia.

„Trec cu furgoneta dimineaţa, golesc coşurile, schimb sacii şi strâng mizeria de pe stradă. Nu las niciodată nimic în urmă. Toamna sunt frunzele. Le mătur, le pun grămadă şi la strâng. Este obositor să mături, dar când am terminat, văd strada foarte curată şi mă simt satisfăcută”, mărturisește Augustina Stanciu.

Românca lucrează ca operator ecologic și povestește că această muncă e una frumoasă, care îi oferă satisfacție, având un salariu de 900 de euro pe lună. Înainte să ajungă în Italia ca să măture străzile, femeia era profesoară la o școală generală și la un liceu.

„În România am luat o diplomă în agricultură şi una în educaţie tehnologică, un fel de inginerie. Am studiat şi geografie, dar îmi mai lipseau câteva examene pentru a susţine lucrarea de final. Am predat la şcoala generală şi la liceu, dar acolo salariile sunt mici şi vroiam ca fiica mea să continue să studieze. Am rămas văduvă şi am venit în Italia. Am găsit un loc de muncă onest care îmi permite să-mi ajut fiica.”, a adăugat femeia.

Augustina Stanciu are o fiică de 32 de ani, licențiată în științe politice și studentă la Facultatea de Drept.

„Mă trezesc la 4.30”, povesteşte Augustina. La 5 ies din casă, la Casaletto Ceredano, la 5 şi 40 sunt la Montanaso; îmi pregătesc uneltele, verific ca furgoneta să fie în regulă şi la 6 sunt la Lodi gata să încep munca, sunt ocupată până la miezul zilei.”

Augustina Stanciu poate fi considerată un adevărat exemplu pentru mulți omeni, mai ales pentru determinarea de care a dat dovadă de-a lungul timpului.

Sursa: antena3.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News