Ce se întâmplă dacă NU se prelungește starea de alertă. Raed Arafat a dezvăluit ce presupune PLANUL B

By

În urma declarațiilor opoziției că nu va vota în Parlamentul României decizia guvernului de a prelungii starea de alertă, Secretarul de Stat, Raed Arafat, a declarat că există în discuții un plan b pentru a reușii să țină sub control o eventuală nouă pandemie COVID-19.

Planul B pus la cale de Raed Arafat

Pe fondul tensiunilor din parlament și a deciziei opoziției de a nu vota o eventuală prelungire a stării de alertă Raed Arafat a declart la DIgi24 că exită un plan b și că este o soluție, dacă starea de alertă este respinsă. Seful DSU a declarat că, în eventualitatea că decizia guvernului va fi respinsă , vor fi încercate alte soluții și că se va încerca să găsească în legislația actuală reglementări ce ar permite anumite decizii referitoare la o posibilă nou pandemie, dar și la eventuale noi reglementări.

Planul B pus la cale de Raed Arafat. Ce se întâmplă dacă nu se prelungește starea de alertă
Planul B pus la cale de Raed Arafat. Ce se întâmplă dacă nu se prelungește starea de alertă

”Pe legislația situației de urgență există modalități și mijloace care ne-ar permite să acționăm, dar nu neapărat la nivelul la care am făcut acum. Va fi mult mai greu să luăm nu numai decizii, să le implementăm mai degrabă. trebuie stabilit ce se va întâmpla cu purtatul măștii, cu regulile luate de distanțare, astea nu sunt prevăzute nicăieri.”, a declarat Raed Arafat.

Ce se întâmplă dacă nu se prelungește starea de alertă

După cum decurg lucrurile și având în vedere eșecul întâlnirii de astăzi dintre Raed Arafat și liderii opoziției, pe marginea acestei noi decizii de prelungire a stării de alertă, Secretarul de Stat a afirmat în același interviu, la Digi 24, că există un plan b și că în orice situație se discută toate planurile.

Reamintim faptul că astăzi, la Palatul Parlamentului, Raed Arafat a avut o întâlnire cu Marcel Ciolacu, Dan barna, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, pentru a discuta despre prelungirea stării de alertă, discuție care a fost un eșec, cel puțin din prisma Secretarului de Stat, reprezentații opoziției menținându-și poziția inițială de a nu vota prelungirea stării de alertă.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News