Chiftelute cu dovlecei – o reteta pe care o s-o iubesti!

By

O reteta absolut delicioasa! Se prepara foarte repede si place tuturor! Reteta perfecta pentru o zi in care nu ai pofta de carne si vrei ceva mai usor si simplu de gatit.

Ingrediente pentru chiftelute:

700 g dovlecei ( curatati si razuiti);
60 g faina;
50 g pesmet;
sare,piper;
3-4 catei usturoi;
1 lingura marar verde tocat(optional).

Dovlecelul se taie pe jumatate de-l lungul, se indeparteaza semintele, apoi se da prin razatoarea mare, se da cu sare si se lasa aproximativ 30 de minute intr-o sita la scurs. Dupa cele 30 de minute se stoarce si se pune intr-un bol separat. Se adauga piper, marar verde tocat, usturoiul pisat, sare dupa gust si daca mai este necesar, apoi pesmetul. Se amesteca toata compozitia si apoi se formeaza chiftelutele pe care le vom praji in ulei incins pana se rumenesc. Se scot pe servet de hartie pentru a indeparta surprusul de ulei, apoi se servesc cu diferite sosuri – ketchup, tzatziki, mustar sau sos de rosii preparat in casa.

Daca nu vreti sa le prajiti, le puteti aseza intr-o tava pentru cuptor, pe o hartie de copt si se niveleaza pentru a nu fi foarte groase. In prealabil cuptorul va fi incalzit la 180 de grade Celsius, apoi se lasa aproximativ 40 de minute. Se lasa sa se raceasca putin si se pot servi cu diferite sosuri.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News