Ciuperci pe pat de mămăligă, o rețetă de post foarte sățioasă și gustoasă! Am făcut rost de ea de la străbunica mea și este incredibil de bună. Uite cât de ușor se prepară!

By
Loading...

Iata o reteta delicioasa, pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente si nici îndemânare, si pe langa toate acestea, este foarte buna pentru cei care tin post.

Ingrediente: 1 cutie ciuperci, malai pentru mamaliga, 1 ceapa mare, 1 legatura marar, 2-3 linguri margarina, sare, piper.

Mod de preparare: Se calesc ciupercile in putin ulei. Se adauga ceapa si se mai lasa pe foc pana devine sticloasa. Se adauga sare, piper, condimente, mararul tocat marunt si se lasa deoparte.Se face o mamaliga potrivit de moale, se rastoarna intr-un castron si se amesteca cu margarina.

Se unge o tava de cozonac cu margarina, se pune un strat de mamaliga si apoi se pune amestecul de ciuperci.Se mai pune deasupra un strat de mamaliga, se niveleaza si se da la cuptorul incins circa 30 minute. Cand e gata se lasa putin sa se aseze si se rastoarna cu grija pe un platou. Se taie felii si se serveste.E foarte buna si rece.

Poftă bună!

 

Te-ar putea interesa și: Acesta este cel mai simplu desert de post: plăcinta săracului! Ai nevoie de 4 ingrediente simple și o poate face oricine! Uite cum poți să o faci chiar la tine acasă

 

Cine are poftă de ceva dulce și nu are nici prea multe ingrediente prin casă, rețeta de mai jos vine în ajutorul tău! E cel mai simplu desert pe care îl poți face chiar la tine acasă, este gustos și bun și pentru cei care țin post.

Aceasta placintă se face din aluat de pâine și zahăr. Uite rețeta pas cu pas:

Ingrediente aluat paine: 1 Kg faina, 20 g drojdie, 10 g zahar,15 g sare, 50 mL sare.

Mod de preparare: Inainte de folosire faina se va cerne. Intr-un castron se va prepara in prealabil plamadeala, pentru activarea drojdiei, din 100 g faina, drojdia si zaharul inmuiate cu apa calduta, pana la consistenta unei smantani. Drojdia nu se va opari deoarece isi pierde calitatile. Plamadeala se lasa sa creasca la caldura. Dupa ce a crescut se framanta faina cu uleiul, sare si plamadeala. Se foloseste apa in asa fel incat aluatul sa fie potrivit de tare. Se lasa sa creasca la caldura.

Ingrediente: ½ Kg aluat de paine, 250 g zahar,50 mL ulei, 200 g margarina.

Mod de preparare: Se imparte aluatul in patru. Din fiecare sfert de aluat se face o foaie de placinta de forma aproximativ dreptunghiulara ceva mai groasa ca pentru strudel. Se unge cu margarina topita si zaharul. Se ruleaza foaia cu atentie pentru a nu se rupe. Se aseaza in tava de la aragaz, unsa cu ulei. Inainte de a aseza in tava placinta se “invarte” ca un strudel. In acest fel foaia se subtie si mai mult. Dupa asezarea in tava, cele 4 bucati se ung cu putin zahar tos. Se coace la foc potrivit 40 minute. Se serveste de preferinta rece.

Poftă bună!

Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News