O reteta pe atat de simpla pe atat de delicioasa! Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață ! E musai să o încerci și tu!

By

O gustare absolut delicioasa pe care o poti face intr-un timp foarte scurt! Chiftelutele de cartofi sunt extrem gustoase si satioase,  dar si foarte sanatoase.

Le poti prăji sau le poti coace la cuptor! Nu ai nevoie decat de cateva ingrediente simple, pe care le gasesti in orice bucatarie:

Iti trebuie 7 cartofi fierţi şi ulterior răzuiţi, 2 morcovi fierti si răzuiţi, 1 legatura ceapa verde, o legătură de pătrunjel sau marar, tocat mărunt, sare si piper după gust, un varf de cimbru uscat (optional), 3 căţei de usturoi răzuiţi, 50 g pesmet, ulei pentru prajit si o pofta de invidiat!

Modul de preparare este atat de simplu, inca pana si cel mai putin experimentat bucatar le poate face:

Cartofii si morcovii se pun la fiert cu tot cu coajă si după ce au fiert se lasă la răcit. După ce s-au răcit se decojesc şi se dau prin răzătoarea mică. Intr-un bol se amestecă compozitia de cartof si morcov cu mărarul tocat mărunt si ceapa verde tocata marunt, se adaugă sare si piper după gust, 4 linguri de pesmet, usturoiul răzuit sau pisat, cimbrul. Se omogenizează bine ingredientele si se formează chifteluţele. Le puteti face plate, sau le puteti forma cu lingura. Dacă doriti le mai puteti trece incă o dată prin pesmet.

Se pun la prăjit într-o tigaie încinsă cu puţin ulei si se intorc cu grija până se rumenesc pe ambele părţi, apoi se scot pe un servetel de bucătărie să se absoarbă uleiul in exces.
O variantă sănătoasă ar fi să puneti chifteluţele la cuptor pentru a evita prăjirea lor în ulei dar vor iesi putin mai tari si uscate.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News