Porc mistreț venit din Cernobîl! Caz ciudat în județul Suceava!

By

Analizele efectuate pe carnea unui porc mistret ucis pe un fond de vânătoare aflat la 10 kilometri de frontiera cu Ucraina, gestionat de Direcţia Silvică Suceava, au aratat un nivel crescut de izotopi radioactivi: Cesiu 137 si Cesiu 134!

Anuntul a fost facut joi de catre directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) – Romsilva, Ciprian Pahonţu

„Pe raza Direcţiei Silvice Suceava s-a identificat un mistreţ, iar carnea care a fost dusă la analize a ieşit cu depăşiri ale nivelului de contaminare radioactivă. Este o noutate pentru noi. Mistreţul a fost recoltat pe un fond de vânătoare, 17 Botuş, gestionat de Ocolul Silvic Breaza, care se află la 10 kilometri de frontiera cu Ucraina. Acest lucru ne alarmează foarte tare şi împreună cu ANSVSA şi Garda de Mediu şi toate organele abilitate vom luat toate măsurile de rigoare în perioada următoare. Noi am primit abia dimineaţă raportul şi este vorba de o contaminare radioactivă Cs-137 şi Cs 134. Mistreţul a fost împuşcat pe un fond de vânătoare şi conform reglementărilor în vigoare trebuie să facem analize pe carnea de vânat. Vom lua măsuri suplimentare de analiză şi supraveghere”

Este prima oara cand silvicutorii se intalnesc cu o astfel de situatie!

Contaminarea radioactivă Cs-137 şi Cs 134 este de tipul celei de la Cernobîl, lucru extrem de ingrijorator!

Mistreţul era de sex masculin, avea vârsta de 3 ani și a fost identificat cu crotalia RO 0409416. Acesta a fost impuscat în zona Lucina de pe fondul de vânătoare Botuş, la doar 10 km de Ucraina!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News