One of the most important features of a house or an apartment unit is the balcony. It is certainly an attractive feature that will...
Read More
By Author
Most Views
Ciuperci pe pat de mămăligă, o rețetă de post foarte sățioasă și gustoasă! Am făcut rost de ea de la străbunica mea și este incredibil de bună. Uite cât de ușor se prepară!
Iata o reteta delicioasa, pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente si nici îndemânare, si pe langa toate acestea, este foarte buna pentru cei care tin post.
Ingrediente: 1 cutie ciuperci, malai pentru mamaliga, 1 ceapa mare, 1 legatura marar, 2-3 linguri margarina, sare, piper.
Mod de preparare: Se calesc ciupercile in putin ulei. Se adauga ceapa si se mai lasa pe foc pana devine sticloasa. Se adauga sare, piper, condimente, mararul tocat marunt si se lasa deoparte.Se face o mamaliga potrivit de moale, se rastoarna intr-un castron si se amesteca cu margarina.
Se unge o tava de cozonac cu margarina, se pune un strat de mamaliga si apoi se pune amestecul de ciuperci.Se mai pune deasupra un strat de mamaliga, se niveleaza si se da la cuptorul incins circa 30 minute. Cand e gata se lasa putin sa se aseze si se rastoarna cu grija pe un platou. Se taie felii si se serveste.E foarte buna si rece.
Poftă bună!
Te-ar putea interesa și: Acesta este cel mai simplu desert de post: plăcinta săracului! Ai nevoie de 4 ingrediente simple și o poate face oricine! Uite cum poți să o faci chiar la tine acasă
Cine are poftă de ceva dulce și nu are nici prea multe ingrediente prin casă, rețeta de mai jos vine în ajutorul tău! E cel mai simplu desert pe care îl poți face chiar la tine acasă, este gustos și bun și pentru cei care țin post.
Aceasta placintă se face din aluat de pâine și zahăr. Uite rețeta pas cu pas:
Ingrediente aluat paine: 1 Kg faina, 20 g drojdie, 10 g zahar,15 g sare, 50 mL sare.
Mod de preparare: Inainte de folosire faina se va cerne. Intr-un castron se va prepara in prealabil plamadeala, pentru activarea drojdiei, din 100 g faina, drojdia si zaharul inmuiate cu apa calduta, pana la consistenta unei smantani. Drojdia nu se va opari deoarece isi pierde calitatile. Plamadeala se lasa sa creasca la caldura. Dupa ce a crescut se framanta faina cu uleiul, sare si plamadeala. Se foloseste apa in asa fel incat aluatul sa fie potrivit de tare. Se lasa sa creasca la caldura.
Ingrediente: ½ Kg aluat de paine, 250 g zahar,50 mL ulei, 200 g margarina.
Mod de preparare: Se imparte aluatul in patru. Din fiecare sfert de aluat se face o foaie de placinta de forma aproximativ dreptunghiulara ceva mai groasa ca pentru strudel. Se unge cu margarina topita si zaharul. Se ruleaza foaia cu atentie pentru a nu se rupe. Se aseaza in tava de la aragaz, unsa cu ulei. Inainte de a aseza in tava placinta se “invarte” ca un strudel. In acest fel foaia se subtie si mai mult. Dupa asezarea in tava, cele 4 bucati se ung cu putin zahar tos. Se coace la foc potrivit 40 minute. Se serveste de preferinta rece.
Poftă bună!
Preview post
Valentina Pelinel s-a fotografiat singură, alături de băiețelul ei și de gemene. A primit sute de like-uri, dar, când s-a uitat mai bine la poză, cineva a observat un detaliu trist:
Next postA primit ce merita! Maria l-a parasit pe Mihai Nesu in 2012 pentru ca „nu pot sa stau cu un barbat paralizat”. Cum arata acum
You may also like
Cred că nu există persoană care să nu știe prăjitura triunghiulară, cu multe foi, multă cremă de cacao și nuci. Este prăjitura copilăriei...
Read More
O reteta absolut delicioasa! Se prepara foarte repede si place tuturor! Reteta perfecta pentru o zi in care nu ai pofta de carne si...
Read More
Cunoscute sub denumirea de „Scutecele lui Iisus”, turtele sunt vestite în zona Moldovei, fiind pregătite de gospodine în Ajunul Crăciunului, vestind, astfel, Naşterea Domnului....
Read More
Sunt o împătimită a cărnii de pește, dar am o mică problemă: nu suport sa curat oasele, nu ma pricep si nu suport sa...
Read More
Iată cum se prepară gustosul piure de cartofi: Ingrediente: 6 cartofi de marime medie, jumatate lingura sare, 3 linguri de unt gras, jumatate cana...
Read More
Slanina este unul dintre preparatele traditionale ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun. Este usor de preparat si apreciata de intreaga...
Read More
Hot News
One of the most important features of a house or an apartment unit is the balcony. It is certainly...
Organizarea unei înmormântări nu este ușoară, mai ales în zonele rurale, unde locuitorii obișnuiesc să respecte o multitudine de...
Au trecut mai bine de 40 de ani de când interpreta de muzică populară s-a stins din viață. Pe...
Runele au fost prezentate în cadrul emisiunii online realizată de Cătălina Porumbel în fiecare sâmbătă. Rune 30 ianuarie –...
La masă, în ajunul Crăciunului, fiica de 14 ani, cu lacrimi în ochi: – Nu mai sunt fecioară! Tatăl,...