One of the most important features of a house or an apartment unit is the balcony. It is certainly an attractive feature that will...
Read More
By Author
Most Views
Cum să prepari cele mai bune sarmale de post. Greşeala majoră pe care o fac toate gospodinele
Iată mai jos cum să faci cele mai gustoase sarmale de post! Sunt extrem de delicioase, sănătoase și sățioase, încă cu greu te poți abține să nu ceri o porție în plus!
Ingrediente
o varză mică
500 gr ciuperci
o ceapă mare
2 linguri de ulei
o lingură de oţet
2 linguri de sos de roşii
100 gr orez
sare
piper
boia
Mod de preparare
Într-o oală mare se pune apă cu sare şi cu oţet la fiert, la foc potrivit. Se scoate din varză coceanul (cotorul) şi se pune în apă clocotită pentru a se desface frunzele. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Ciupercile se curăţă, se spală şi se mărunţesc. Într-o tigaie, se căleşte ceapa în ulei, la foc mic, până devine sticloasă. Se presară puţină boia şi se amestecă. Într-un castron se pun ciupercile, orezul spălat şi scurs de apă. Se condimentează cu sare, piper şi se amestecă bine. Apoi se adaugă ceapa călită din tigaie după ce a fost lăsată puţin să se răcească.
Când s-au înmuiat frunzele de varză din oală, se scot pe o farfurie, la răcit, se taie cotorul frunzei şi se umple cu compoziţia din castron. Sarmalele se rulează şi se închid la capete. Frunzele mici de varză ce nu se pot umple, se taie şi se aşează pe fundul unei oale mari (aproximativ jumătate din cantitate). Se pun sarmalele, deasupra se pune restul de varză tăiată, sosul de roşii şi apă cât să le acopere. Se lasă la fiert, la foc mic. După aproximativ 40 de minute se scoate o sârmă şi se verifică dacă e fiartă (orezul trebuie să fie moale).
Se servesc calde.
Va dorim pofta buna!
You may also like
Febra iPhone-urilor X nu s-a terminat încă, la câteva zile de la lansare, fanii Apple încă făceau coadă în fața magazilenor pentru a cumpăra...
Read More
După ce Marcel Pavel a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, colegii de scenă ai acestuia, cei cu care el performa la Te cunosc...
Read More
Oamenii sunt atât de ocupați și grăbiți în ziua de astăzi încât nu mai au timp să observe ce se petrece în jurul lor....
Read More
Cu toate problemele care se întâmplă în lume, nu este de mirare că unii se gândesc la ce este mai rău. Fie că este...
Read More
În 2015 marketologii din Republica Moldova au demonstrat o adevărată performanță în mediul publicitar, creând o o reclamă excepționale a fructelor și legumelor autohtone....
Read More
Eric Vekeman trăiește dintotdeauna deasupra magazinului său de pantofi, pe care îl deține de mulți ani, într-un mic oraș din Belgia. Recent, s-a retras...
Read More
Hot News
One of the most important features of a house or an apartment unit is the balcony. It is certainly...
Organizarea unei înmormântări nu este ușoară, mai ales în zonele rurale, unde locuitorii obișnuiesc să respecte o multitudine de...
Au trecut mai bine de 40 de ani de când interpreta de muzică populară s-a stins din viață. Pe...
Runele au fost prezentate în cadrul emisiunii online realizată de Cătălina Porumbel în fiecare sâmbătă. Rune 30 ianuarie –...
La masă, în ajunul Crăciunului, fiica de 14 ani, cu lacrimi în ochi: – Nu mai sunt fecioară! Tatăl,...