Decizie fara precedent! Arafat, despre persoanele asimptomatice:

By

Arafat, despre persoanele asimptomatice. Care sunt regulile pe care ele trebuie să le respecte dacă locuiesc cu familia

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. De la 15 mai a fost ridicată starea de urgență și a început revenirea treptată la viața de dinainte de pandemie. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, iar în ultima perioadă, deja s-a remarcat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate. Spitalele destinate tratării persoanelor infectate cu coronavirus au ajuns la numărul maxim de internări, drept pentru care, persoanele asimptomatice sunt tratate la domiciliu. Despre acest aspect a vorbit Raed Arafat, dar și despre regulile pe care acestea trebuie să le respecte dacă locuiesc cu familia.

Arafat, despre persoanele asimptomatice. Care sunt regulile pe care ele trebuie să le respecte dacă locuiesc cu familia

Raed Arafat a declarat că Ministerul Sănătății lucrează la reglementări care să stabilească o limită de internare a celor care sunt confirmați pozitiv cu coronavirus, dar nu au simptome. El susține că, deși o persoană este asimptomatică, trebuie să stea sub supraveghere medicală și nu să meargă imediat acasă, mai ales în condițiile în care acestea nu locuiesc singure. Faptul că în aceeași locuință pot exista și alte persoane, precum vârstnici sau cele din categoria de risc, reprezintă un adevărat pericol. Cu toții vor lua contact cu pacientul bolnav și pot contracta virusul.

Șeful DSU susține că persoanele asimptomatice care rămân acasă ar trebui să-și protejeze familia și să evite cât mai mult contactul cu aceasta. Astfel, ei ar trebui să stea doar într-o cameră, separat, să poarte mască de protecție, iar cei care au grijă de ei să le lase mâncarea la ușă, fără să interacționeze cu cei în cauză. Și în acest mod, riscul este mare, pentru că multe persoane nu vor fi testate după perioada de izolare și pot avea încă virusul și după 14 zile.

„Tu vrei să stai acasă, ai familia cu tine, trebuie să stea cu tine acasă. Trebuie respectate niște reguli foarte stricte, în sensul în care tu să stai separat, cu mască, într-o cameră, să nu ieși, decât eventual la baie și înapoi și familia să-ți aducă mâncarea să ți-o lase la ușă, să plece, să nu stai cu ei în contact permanent. Dacă nu faci acest lucru, riscul este să-ți infectezi familia.”, a precizat Arafat.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News