Il recunosti pe baiatul din imagine? Nu o sa crezi cine este

By

Nicolae Ceaușescu este încă o figură controversată în țara noastră, chiar și la 31 de ani de la revoluția din 1989, în urma căreia dictatura acestuia s-a încheiat. Deși a fost un lider atât de cunoscut, puțini știu cum arăta Ceaușescu înainte de a deveni conducătorul României.

Lucruri neștiute despre Nicolae Ceaușescu și familia acestuia

Un lucru curios despre Nicolae Ceaușescu și pe care puțini îl știu este acela că el își sărbătorea ziua de naștere pe o dată greșită. El s-a născut pe 23 ianuarie, dar își serba ziua pe 23. Nu s-a aflat încă de ce a făcut acest lucru dictatorul, dar există o certitudine: mai multe acte dovedesc că el s-a născut, într-adevăr, pe 23 ianuarie 1918.

Familia lui Ceușescu era una simplă, de țărani. Poate de aceea pe tot timpul dictaturii sale comuniste din țara noastră, el s-a axat pe forța de muncă, pe țărani și îi aducea chiar și cu forța la lucru pe toți cetățenii.

Cine au fost părinții fostului lider comunist Nicolae Ceaușescu

Nicolaee Ceaușescu s-a născut într-o casă cu zece copii. Tatăl lui, Andruță avea trei hectare de pământ, câteva ori. Pentru a-și întreține familia atât de numeroasă, el avea și obiceiul de a coase.

Despre el, cei din satul natal al liderului comunist spun că nu era un om prea bun. Înjura, se certa cu toată lumea și chiar își bătea copiii.

Nu se interesa de copiii lui, fura, bea, sărea la bătaie și înjura”, spunea despre el bătrânul preot din Scornicești.

Pe de altă parte, mama lui Ceaușescu, Alexandrina, sau pe numele ei de la naștere Lixandra, era o femeie supusă și muncitoare, care îi suporta toate tratamentele rele ale soțului.

Pentru că erau săraci, cea mai des întâlnită masa pe care o aveau era mămăliga, iar casa lor avea doar două camere.

Nicolae Ceașusecu a venit la București la 11 ani, unde a fost ucenicul unui cizmar. Apoi, din 1967 până în 1989 el a condus Republica Socialistă România.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News